Skip to main content

Κορωνοϊός: Εφαρμογή διαθέτει δωρεάν τις υπηρεσίες της προς τους δήμους

Η εφαρμογή CityzenApp παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες της στους δήμους λόγω των αυξημένων αναγκών για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας με τους δημότες.

Στην παροχή δωρεάν χρήσης της εφαρμογής του από τους δήμους προχωρά το CityzenApp, λόγω των αυξημένων αναγκών τους για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας, και της εργασίας από το σπίτι (τηλε-εργασία) μετά τη λήψη μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Στόχος της δράσης, είναι να περιοριστούν οι μετακινήσεις, να διευκολυνθούν οι δημότες και οι επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους με τους δήμους, να διευκολύνει την τηλε-εργασία  για το προσωπικό των δήμων, και να αποτελέσει ένα κανάλι άμεσης επικοινωνίας του δήμου με τους δημότες για όσο διάστημα «μένουμε σπίτι».

Τι είναι το CityzenApp

Το CityzenApp είναι ένα προϊόν της εταιρείας NovelTech από το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης. Αποτελεί βασικό συστατικό στην υλοποίηση της ψηφιακής στρατηγικής «Έξυπνης Πόλης» ενός Δήμου. Είναι μια δοκιμασμένη λύση η οποία έχει βραβευθεί με στα Best City Awards & Mobile Excellence Awards, και ήδη χρησιμοποιείται από αρκετούς δήμους στην Ελλάδα (δήμος, Ηρακλείου, δήμος Αμαρουσίου, δήμος Χανίων, δήμος Ρεθύμνης, δήμος Θερμαϊκού).

Η πλατφόρμα CityZenApp, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποτελεί μια νέα προσέγγιση στον τρόπο με τον οποίο ένας δήμος παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες και στις επιχειρήσεις. Κεντρικό σημείο αποτελεί το κινητό τηλέφωνο του χρήστη το οποίο πλέον είναι στα χέρια όλων των πολιτών. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει Mobile εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα android και iPhone, η οποία είναι ξεχωριστή για κάθε δήμο (με τα λογότυπα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του), προσαρμοσμένη στις ανάγκες του και με ειδικές λειτουργίες για τις έκτακτες συνθήκες που βιώνουν οι δήμοι.

Πόσο διαρκεί και τι περιλαμβάνει η δωρεάν συνδρομή:

Η δωρεάν συνδρομή διαρκεί για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Η δωρεάν συνδρομή αφορά την χρήση των ακόλουθων υποσυστημάτων του CityzenApp:

•    Υποβολή και διαχείριση αιτημάτων/αναφορών/προβλημάτων που αφορούν το Δήμο, από πολίτες και επιχειρήσεις μέσω των κινητών τηλεφώνων και των tablets

•    Αιτήσεις Πιστοποιητικών από πολίτες και επιχειρήσεις μέσω των κινητών τηλεφώνων και των tablets

•    Χρήσιμα Τηλέφωνα του Δήμου, των νοσοκομείων αναφοράς και του ΕΟΔΥ

•    Ειδική ενότητα ενημέρωσης για τον Κωρονοϊό η οποία περιλαμβάνει

o    Συνεχής, πληροφόρηση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

o    Συνεχής πληροφόρηση σε τοπικό επίπεδο σχετικά με τις υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας και ενημέρωση από τον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο

•    Αποστολή Push Notifications (άμεσες ενημερώσεις) στα κινητά όσων έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή με έκτακτες ανακοινώσεις, προτροπές για τους κατοίκους και ενημερώσεις για συμβάντα

Για το προσωπικό των δήμων παρέχεται σύστημα διαχείρισης (Backoffice) για την διαχείριση όλων των παραπάνω λειτουργιών. Παράλληλα, οι δημότες έχουν πρόσβαση μέσω ειδικής ιστοσελίδας η οποία είναι προσβάσιμη  και μέσα από Mobile Application (Android & iOS).

Πως μπορεί ένας δήμος να αποκτήσει τη δωρεάν συνδρομή:

Όσοι δήμοι ενδιαφέρονται να κάνουν δωρεάν χρήση του CityzenApp, μπορούν:

1.    Να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.cityzenapp.gr και να συμπληρώσουν την φόρμα επικοινωνίας

2.    Να στείλουν email στο info@noveltech.gr

3.    Να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2810-391907 (9:30 – 16:00)