Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΕΣΩ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ

Ο συνεχιζόμενος επαναπατρισμός από ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες η διασπορά του κορωνοϊού είναι μεγάλη, παρακάμπτει τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί

Τη δημιουργία νέων εστιών διασποράς του κορωνοϊού από «εισαγόμενα» κρούσματα φοβάται το υγειονομικό σύστημα, αφού φοιτητές και εργαζόμενοι σε ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να καταφθάνουν με πτήσεις από χώρες με τις οποίες δεν έχει γίνει διακοπή σύνδεσης. Ετσι, άγνωστος είναι ο αριθμός εκείνων που έχουν έρθει από το εξωτερικό από την Αγγλία μέσω άλλων χωρών, από τη Γερμανία και τη Γαλλία ή την Ολλανδία.

Χαρακτηριστικό του τι μπορεί να συμβεί την ώρα που στις ελεγχόμενες πτήσεις επαναπατρισμού λαμβάνονται όλα τα μέτρα και όσοι έρχονται οδηγούνται οργανωμένα σε καραντίνα και έλεγχο της υγείας τους, είναι αυτό που έχει συμβεί στα Πομακοχώρια της Ξάνθης μετά την επιστροφή εκατοντάδων μεταναστών από ευρωπαϊκές χώρες, όταν σταμάτησαν να εργάζονται στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό. Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό διασποράς του ιού σε περιοχή που δεν είχε πληγεί μέχρι πρότινος από «εισαγόμενο» κρούσμα είναι αυτό του 25χρονου στην Ικαρία, που επέστρεψε από το Λονδίνο.

Ετσι, πλέον εκφράζονται φόβοι αφενός να τηρούνται τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την ανακοπή της διάδοσης του κορωνοϊού στην κοινότητα, από την άλλη όμως να δημιουργούνται συνθήκες παράκαμψής τους και πρόκλησης νέων εστιών χωρίς δυνατότητα άμεσης ιχνηλάτησης επαφών.

Προς ολικό αεροπορικό lockdown

Στο πλαίσιο αυτό, όπως δήλωσε νωρίτερα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Με δεδομένη την πανδημία από τον κορωvοϊό και την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο , η ελληνική κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί να λάβει όλα τα μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός στη χώρα μας.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει πώς θα έρθουν πίσω στην Ελλάδα μόνο οι Έλληνες που είναι απαραίτητο να γυρίσουν και όχι –όπως είπε ο ίδιος– εκείνοι που θέλουν να έρθουν στην πατρίδα για διακοπές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα έχουν κλείσει τα σύνορα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης όπως η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και η κυβέρνηση θα λάβει όποιο μέτρο χρειαστεί.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ