Skip to main content

Κορωνοϊός: 89χρονη από τη Θεσσαλονίκη καλείται να εμβολιαστεί στην... Κρήτη

Ειδοποίηση για να εμβολιαστεί στο… Ηράκλειο Κρήτης έλαβε ηλικιωμένη από τη Θεσσαλονίκη – Τι απαντά ο ΕΟΔΥ για τα προβλήματα που προέκυψαν

Με μικροπροβλήματα, τα οποία ευτυχώς διορθώνονται εύκολα, άρχισε σήμερα η διαδικασία του εμβολιασμού των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών ενάντια στον κορωνοϊό.

Οι ηλικιωμένοι που έχουν ήδη εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση λαμβάνουν ήδη μηνύματα για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες έχουν προγραμματιστεί οι δύο φάσεις του εμβολιασμού τους. Ωστόσο κάποιοι διαπίστωσαν ότι το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο θα πρέπει να πάνε είναι πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, ακόμα και σε άλλη πόλη.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 89χρονης από τη Θεσσαλονίκη, ο γιος της οποίας διαπίστωσε με έκπληξη ότι οι εμβολιασμοί έπρεπε να γίνουν στο Ηράκλειο Κρήτης! Μάλιστα, σε ερώτηση εάν η μητέρα του είχε ζήσει στο παρελθόν στο Ηράκλειο, ο ίδιος απάντησε σκωπτικά ότι είχε επισκεφτεί την πόλη πριν από 20 χρόνια ως τουρίστρια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η Voria.gr από τον ΕΟΔΥ, το εμβολιαστικό κέντρο, στο οποίο καλούνται να προσέλθουν οι πολίτες, επιλέγεται με βάση τον ταχυδρομικό κώδικα που έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ. Τέτοιου είδους περιστατικά οφείλονται είτε στη λανθασμένη καταχώριση του ταχυδρομικού κώδικα είτε σε αλλαγή διεύθυνσης, η οποία δεν διορθώθηκε ποτέ.

Πάντως, όπως αναφέρουν στελέχη του ΕΟΔΥ, η διόρθωση είναι πολύ εύκολη και το μόνο που έχουν να κάνουν οι πολίτες είναι είτε να το αλλάξουν οι ίδιοι από την πλατφόρμα, είτε να απευθυνθούν σε φαρμακείο ή ΚΕΠ για να διευκολυνθούν στη διαδικασία. Εφόσον γίνει η διόρθωση, έρχεται νέα ειδοποίηση με το πλησιέστερο στη δηλωμένη κατοικία εμβολιαστικό κέντρο.

Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία εγγραφής στα φαρμακεία

Σήμερα άρχισε η εξυπηρέτηση από τα φαρμακεία των ηλικιωμένων πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της άυλης συνταγογράφησης. «Άνοιξε η πλατφόρμα εγγραφής ηλικιωμένων άνω των 85 ετών στο σύστημα και λειτουργεί πάρα πολύ καλά. Με πολύ συνοπτικές διαδικασίες γίνεται η εγγραφή των ασφαλισμένων, οι οποίοι άμεσα παίρνουν και το χαρτάκι με τα δύο ραντεβού», ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που προέκυψαν με την απόσταση του τόπου κατοικίας με τα εμβολιαστικά κέντρα ο κ. Ευγενίδης επισήμανε πως είναι ένα διαδικαστικό θέμα, το οποίο διορθώνεται εύκολα.