Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
x

ΚΟΘ: ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Την ΚΟΘ διευθύνει η καλλιτεχνική της διευθύντρια Ζωή Τσόκανου και σολίστ στο φλάουτο είναι ο Στάθης Καραπάνος, που διαπρέπει στο εξωτερικό

Με έργα έντονων συμβολισμών, Ελλήνων και ξένων συνθετών, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9μμ, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης δίνει ανοιχτή συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους, τιμώντας την Επέτειο μνήμης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Την ΚΟΘ διευθύνει η καλλιτεχνική της διευθύντρια Ζωή Τσόκανου και σολίστ στο φλάουτο είναι ο Στάθης Καραπάνος, που διαπρέπει στο εξωτερικό και πρόσφατα του απονεμήθηκε το περιώνυμο «Βραβείο Μπερνστάιν».

Το πρόγραμμα ξεκινά με την ‘Δωδεκανησιακή Σουίτα αρ. 1' του Γιάννη Κωνσταντινίδη, μία σύνθεση που έδωσε νέα πνοή σε παραδοσιακά τραγούδια των Δωδεκανήσων, από έναν δημιουργό με καταγωγή από τη Σμύρνη. Ακολουθούν η μελαγχολική «Παβάνα» του Φωρέ και η δραματική εισαγωγή από την όπερα ‘Η Δύναμη του Πεπρωμένου' του Βέρντι με το χαρακτηριστικό μοτίβο της Μοίρας.

Η ΚΟΘ θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο του Έλληνα συνθέτη και πιανίστα Αχιλλέα Γουάστωρ «Time Lapse» και στη συνέχεια θα ακουστεί η ‘Εισαγωγή αρ.1 πάνω σε Τρία Ελληνικά Θέματα' του Γκλαζουνώφ. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τον εμβληματικό «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη, σε μία μεταγραφή της σουίτας του μπαλέτου για φλάουτο και ορχήστρα, σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ