Skip to main content

Κραυγή αγωνίας από τους γονείς του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου

Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε αναζήτηση στέγης, καθώς το κτήριο στο οποίο στεγάζεται κρίθηκε ακατάλληλο.

Την άμεση λύση σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει για τους μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στην Αρχαιολογικού Μουσείου στη Θεσσαλονίκη, ζητεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε η Voria.gr, το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε αναζήτηση στέγης, καθώς το κτήριο στο οποίο στεγάζεται κρίθηκε ακατάλληλο.

«Δηλώνουμε παρόντες και αποφασισμένοι να βρεθεί άμεσα λύση: ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον που θα μπορεί να υποστηρίξει τον λόγο ύπαρξής του, τον πειραματικό του χαρακτήρα. Ας μείνει ο πειραματισμός στις εκπαιδευτικές μεθόδους διδασκαλίας και όχι στις ζωές των παιδιών μας», τονίζουν οι γονείς, αφήνωντας παράλληλα αιχμές για τον δήμο αλλά και το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέα και Κηδεμόμων

43 και σήμερα…

Τόσες είναι οι μέρες που απομένουν για να ανοίξουν και φέτος τα σχολεία. Θα συμβεί όμως το ίδιο για τους μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στην Αρχαιολογικού Μουσείου στη Θεσσαλονίκη;΄

Όλοι εμείς οι γονείς των μαθητών του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στη Θεσσαλονίκη ενημερωθήκαμε πριν από λίγες ημέρες ότι το σχολείο μας είναι ακατάλληλο να στεγάσει τα παιδιά μας τη νέα σχολική χρονιά.

Δηλώνουμε παρόντες και αποφασισμένοι να βρεθεί άμεσα λύση: ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον που θα μπορεί να υποστηρίξει τον λόγο ύπαρξής του, τον πειραματικό του χαρακτήρα. Ας μείνει ο πειραματισμός στις εκπαιδευτικές μεθόδους διδασκαλίας και όχι στις ζωές των παιδιών μας.  

Ζητάμε άμεσα λύση, ζητάμε να πραγματοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, ζητάμε να εφαρμοστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας για ενίσχυση του θεσμού των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, που σίγουρα δεν αντιστοιχούν σε αυτό που συμβαίνει τώρα στο σχολείο μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει όρθιο και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για αυτό!