Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020
x

ΚΡΗΤΗ: ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΗΡΥΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ

Ο κληρικός αρνήθηκε να απολογηθεί χωρίς την παρουσία δικηγόρου και απείλησε την έδρα με μηνύσεις - Νωρίτερα δεν δεχόταν να φορέσει μάσκα.

Σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών κατά συγχώνευση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο ιερέας από το Ρέθυμνο μετά τον επεισοδιακό αγιασμό σε νηπιαγωγείο, όπου είχε απευθύνει σε γονείς και εκπαιδευτικούς κήρυγμα κατά της χρήσης της μάσκας.

Ο κληρικός κατηγορούνταν για δύο αδικήματα, για διέγερση σε ανυπακοή και για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος. Σύμφωνα με τo rethenea.gr το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου καταδίκασε τον ιερωμένο σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για κάθε ένα από τα παραπάνω αδικήματα, με την ποινή του τελικά να συγχωνεύεται στους εννέα μήνες. Ο ιερέας έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση επί της ποινής του μέσα στο χρονικό διάστημα των δέκα ημερών.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν έλειψε η ένταση καθώς ο κληρικός αρνήθηκε να απολογηθεί χωρίς την παρουσία δικηγόρου και απείλησε την έδρα με μηνύσεις προκαλώντας την αντίδραση της εισαγγελέως η οποία του είπε ότι «οι δικαστές δεν φοβούνται».

Νωρίτερα, η δίκη είχε διακοπεί, καθώς ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί να φορέσει την προστατευτική μάσκα επικαλούμενος λόγους υγείας. Το δικαστήριο, πάντως, τον είχε προειδοποιήσει ότι αν δεν λάμβανε τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας κινδύνευε να κατηγορηθεί για απείθεια.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ