Skip to main content

Χαλκιδική: Κρούσμα κορωνοϊού στη Νικήτη - Πυρά δημάρχου κατά ΕΟΔΥ

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε εστιατόριο της Νικήτης-Για σκοταδισμό, ελλιπή ενημέρωση και... αναπάντητα τηλεφωνήματα κατηγορεί τον ΕΟΔΥ ο δήμαρχος.

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε επιχείρηση στη Νικήτη Χαλκιδικής, θέτοντας σε συναγερμό ολόκληρη την περιοχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr, ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, εργαζόμενος σε επιχείρηση της Νικήτης βρέθηκε θετικός στον νέο ιό, έπειτα από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε. Καθώς η μητέρα του κρούσματος εργάζεται ως δημοτική υπάλληλος στο δημαρχείο, άμεσα ο δήμαρχος ζήτησε να σταματήσει για 14 ημέρες την εργασία της και να τεθεί σε κατ'οίκον περιορισμό.

Σε τεστ που υπεβλήθη η δημοτική υπάλληλος διαπιστώθηκε πως είναι αρνητική, ωστόσο ο κ. Ντέμπλας αποφάσισε τoν προληπτικό της περιορισμό για το διάστημα των 14 ημερών που επιβάλλεται από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με το parallaximag.gr, το κρούσμα εντοπίστηκε σε εργαζόμενο εστιατορίου στην παραλία της Νικήτης.

Πυρά δημάρχου κατά ΕΟΔΥ και Πολιτικής Προστασίας

Μετά τον εντοπισμό του κρούσματος, ο κ. Ντέμπλας επιχείρησε, όπως αναφέρει στη Voria.gr, να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, ωστόσο οι προσπάθειές του απέβησαν άκαρπες.

«Αυτό είναι σκοταδισμός, δεν υπάρχει ενημέρωση όπως θα έπρεπε στις τοπικές αρχές από την Πολιτική Προστασία» σημειώνει χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία πως δεν απαντούν στα τηλεφωνήματα. Και προσθέτει: «Ποιος θα μας πληροφορήσει; Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα; Εμείς και η αστυνομία είμαστε αυτοί που θα ελέγξουν αν κάποιο κρούσμα τηρεί την καραντίνα και τις οδηγίες. Δεν γίνεται να ψάχνουμε μόνοι μας τις υπηρεσίες. Πρέπει να υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ της κάθε δημοτικής αρχής, του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας».