Skip to main content

Κυβερνητικές πηγές αποκλείουν σενάριο ανασχηματισμού πριν από τη ΔΕΘ - Προαναγγέλλουν «δομικές αλλαγές»

Κυβερηντικές πηγές παραπέμπουν σε όσα θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Η έντονη φημολογία περί ανασχηματισμού εντός των επομένων ημερών και ωρών αναπτύχθηκε κατόπιν της παραίτησης του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και την αντικατάστασή του από τον Χρήστο Στυλιανίδη που ορκίστηκε απόψε, προκαλώντας συζητήσεις.

Στο παρασκήνιο η συζήτηση περιστρέφεται κυρίως γύρω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και την ανάληψη πολιτικών ευθυνών από την ηγεσία του, ενώ στο κάδρο μπαίνουν και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, είτε για δηλώσεις τους, είτε για περιστατικά στον τομέα ευθύνης τους που ανέδειξαν παθογένειες στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού τους τελευταίους δύο μήνες.

Δομικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές επιχειρούσαν να βάλουν φρένο στην φημολογία. «Αυτό που απασχολεί τον πρωθυπουργό είναι οι δομές και η λειτουργία τους» έλεγαν με νόημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι όποιες αλλαγές θα περιλαμβάνουν και δομικές ανακατατάξεις.

Όσο για τον χρόνο των αλλαγών, οι ίδιες πηγές παρέπεμπαν «σε όσα θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ και την συνέντευξη Τύπου την Κυριακή».

Η αναφορά αυτή ερμηνεύεται ως μήνυμα ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή προσώπων μέσα στην εβδομάδα, κλείνοντας έτσι τα σενάρια για αλλαγές πριν τη ΔΕΘ.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επέστρεψε σήμερα από το Στρασβούργο όπου επέστρεψε με την υπόσχεση για ευρωπαϊκή βοήθεια τουλάχιστον 2,2 δισ. ευρώ για τους πλημμυροπαθείς, και παραβρέθηκε στην ορκωμοσία Στυλιανίδη, το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και αμέσως μετά αναχωρεί για τις ΗΠΑ προκειμένου να παραβρεθεί στη Γενική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στη Νέα Υόρκη 20-22 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της οποίας θα διεξαχθεί και το τετ α τετ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ως εκ τούτου, ο χρόνος του ανασχηματισμού κατά τα φαινόμενα, μετατίθεται σίγουρα για μετά το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ κι ενδεχομένως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Πηγή: iefimerida