Skip to main content

Λαβράκια έβγαλαν οι φοροέλεγχοι στα κινέζικα της Θεσσαλονίκης

Διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις σε σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν στα κινέζικα και στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σωρεία φορολογικών παραβάσεων διαπίστωσε το κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), αποτελούμενο από 14 ελεγκτές, σε έφοδο που πραγματοποίησε σήμερα τόσο στα «κινέζικα» της Θεσσαλονίκης όσο και στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, καταγράφηκαν παραβάσεις και στις 20 επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης που ελέγχθηκαν στις οδούς Αισώπου, Αναγεννήσεως και Γιαννιτσών και Σαπφούς, εκ των οποίων οι 14 ήταν κινεζικές και οι έξι ελληνικές. Οι παραβάσεις αφορούσαν τη μη έκδοση παραστατικών αλλά και τη μη λήψη παραστατικών στις επιχειρήσεις χονδρικής, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φοροδιαφυγή αφορούσε πολύ μεγάλα ποσά.

Η νέα υπηρεσία της ΓΓΔΕ πραγματοποίησε ελέγχους και στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίνοντας έμφαση στα καταστήματα εστίασης, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε εννέα από τις δέκα επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, επίσης για μη έκδοση αποδείξεων.

Σε όλες τις περιπτώσεις βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Βασική στόχευση της επιχείρησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι η αντιμετώπιση φαινομένων που δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά.

Να σημειωθεί ότι σε άλλη επιχείρηση της ΥΕΔΔΕ στην Ημαθία διαπιστώθηκε μη έκδοση παραστατικών σε πρατήριο καυσίμων, στο οποίο επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο.

Πηγή εικόνας: pontos-news.gr