Skip to main content

Λουκέτο στις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια των πολιτών αποφασίστηκε να κλείσουν όλες οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Δικαστής του Ρίο ντε Τζανέιρο, διέταξε το κλείσιμο εντός 24 ωρών, όλων των εγκαταστάσεων που κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, μέχρι την παρουσίαση από τον δήμο της πόλης, πιστοποιητικών ασφαλείας για την λειτουργία τους.

Με την απόφαση αυτή, ο δικαστής Εουτζένιο Ρόσα ντε Αραούχο, δέχθηκε σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε τον Οκτώβριο από τον εισαγγελέα του Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ από το γραφείο του Δημάρχου, ανακοινώθηκε ότι σήμερα θα ασκηθεί έφεση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο δικαστής εξήγησε ότι έλαβε αυτό το μέτρο προκειμένου «να διατηρήσει την ασφάλεια του πληθυσμού και να αποφύγει τον κίνδυνο τραγωδιών», υπενθυμίζοντας ότι χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις που οργανώνονται σε ορισμένα από αυτά τα κτήρια.

Το μέτρο επηρεάζει τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Πάρκου Barra de Tijuca, τους πνεύμονες των Ολυμπιακών Αγώνων που κατασκευάσθηκαν σε μια σύγχρονη περιοχή στα δυτικά του Ρίο, συμπεριλαμβανομένης της Ολυμπιακής Αρένας, καθώς και εγκαταστάσεων για το τένις και την ποδηλασία.

Επίσης, οι αρμόδιες Αρχές, ανησυχούν και για τις εγκαταστάσεις που ανεγέρθησαν στην περιοχή Deodoro, ένα μικρό προάστιο στα βορειοδυτικά του Ρίο, όπου σπανίως συχνάζουν τουρίστες και το οποίο φιλοξένησε αγώνες ιππασίας, χόκεϊ επί πάγου, ράγκμπι και κάνοε.