Skip to main content

Λύγισε ο Νίκος Γκάλης πάνω από το φέρετρο του «μεγάλου αδερφού» του Γιάννη Ιωαννίδη (φωτο)

Ο «γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ κρατούσε στα χέρια του ένα από τα τρόπαια που κατέκτησαν μαζί με τον «Ξανθό», αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του

Δεν άντεξε και λύγισε ο Νίκος Γκάλης, τη στιγμή που το φέρετρο του Γιάννη Ιωαννίδη έφτασε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου φίλοι, γνωστοί αλλά και απλοί πολίτες να αποτίσουν φόρο τιμής στον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ.

Κρατώντας στα χέρια του ένα από τα τρόπαια που κατέκτησαν μαζί, ο «γκάνγκστερ» και συνοδοιπόρος του Γιάννη Ιωαννίδη στον θρίαμβο του Άρη τη δεκαετία του '80, αποχαιρέτησε τον «μεγάλο του αδερφό» όπως τον χαρακτήρισε.

Διαβάστε σχετικά - «Κόουτς ζωντανός, για πάντα Αρειανός»: Συγκλονιστικό αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη στο Παλέ (φωτο-vid)

Image

Λίγο νωρίτερα, ο Νίκος Γκάλης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, όταν αγκάλιασε τη σύζυγο του εκλιπόντος.

Image

«Είναι μεγάλη η συγκίνηση. Αν μπορούσα να χαρακτηρίσω τον Γιάννη με μία κουβέντα, θα έλεγα ότι ήταν άντρας. Ό,τι είχε να σου πει στο έλεγε απευθείας στο πρόσωπό σου. Είχε όραμα από μικρό παιδί να κάνει τον Άρη μεγάλη ομάδα και το κατάφερε. Τον είχα σαν μεγάλο αδερφό. Έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος άνθρωπος. Είναι δύσκολη μέρα και για εμένα και για όλους τους Αρειανούς. Θέλω να ευχηθώ συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ήταν δάσκαλος, μας έδινε πολλές συμβουλές. Είχαμε πάρα πολλές καλές στιγμές μαζί, πολλές χαρές και πολύ λίγες λύπες. Είναι αλήθεια, ούτε εγώ, ούτε εκείνος μπορούσαμε την ήττα. Μπορεί μερικοί να τον κατηγορούσαν για τον τρόπο του, αλλά όπως σας είπα ήταν ευθύς και αυτό το σεβόμουν», δήλωσε ο Νίκος Γκάλης.