Skip to main content

Μάλαμα: Οι βραβεύσεις της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου δείχνουν τις δυνατότητες των Ελλήνων δημιουργών

«Η διπλή βράβευση της ταινίας "Poor Things" μας κάνει όλους υπερήφανους και δημιουργεί ευκαιρίες για τους Έλληνες κινηματογραφιστές συνολικότερα»

Τα συγχαρητήριά της στον Γιώργο Λάνθιμο για τη διπλή βράβευση της ταινίας «Poor Things» στις Χρυσές Σφαίρες εξέφρασε η βουλευτής Χαλκιδικής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κυριακή Μάλαμα.

«Η διπλή βράβευση της ταινίας "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου στις Χρυσές Σφαίρες, σε συνέχεια της βράβευσης της με τον Χρυσό Λέοντα της Βενετίας τον Σεπτέμβριο του 2023, μας κάνει όλους υπερήφανους και δημιουργεί ευκαιρίες για τους Έλληνες κινηματογραφιστές συνολικότερα», τόνισε η κ. Μάλαμα.

«Με τη βράβευσή του, ο Γιώργος Λάνθιμος, αλλά και με όλα όσα έχει δηλώσει για τις δυνατότητες της ελληνικής οπτικοακουστικής παραγωγής, θα πρέπει να μας κάνουν όλους να σκεφτούμε πως θα στηρίξουμε ουσιαστικά τον ελληνικό κινηματογράφο, πώς θα προσελκύσουμε ποιοτικές οπτικοακουστικές παραγωγές στη χώρα μας και πως θα ενισχύσουμε συνολικά τον χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, μέσα από νέους θεσμούς και πολιτικές που χρειαζόμαστε. Θερμά συγχαρητήρια στο Γιώργο Λάνθιμο και τους συνεργάτες του για την επιτυχία τους», σχολίασε.