Skip to main content

Μανώλης Μαυρομμάτης: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση - Τα νεότερα για την υγεία του

Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του δεν έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται για ακόμα μία ημέρα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ο αθλητικογράφος και πρώην ευρωβουλευτής, Μανώλης Μαυρομμάτης όπως και η σύζυγός του μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά τους στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, η υγεία του δημοσιογράφου παρουσιάζει μικρή βελτίωση, ωστόσο η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη. Το ίδιο ισχύει και για τη σύζυγό του καθώς και οι δύο νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Μετά τη φωτιά που ξέσπασε σπίτι τους ο Μανώλης Μαυρομμάτης παρουσίασε αναπνευστική και καρδιακή ανεπάρκεια και οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον διασωληνώσουν. Και οι δύο εισέπνευσαν τεράστιες ποσότητες καπνού, γεγονός το οποίο τους προκάλεσε σοβαρότατα αναπνευστικά προβλήματα.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής, σε διαμέρισμα του 2ου ορόφου στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι, όπου διαμένει ο Μανώλης Μαυρομμάτης μαζί με τη σύζυγό του.

Με το που έγινε αντιληπτή η φωτιά, στο σημείο κλήθηκαν και επενέβησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το ζεύγος, το οποίο εκείνη την ώρα κοιμόταν. Ταχύτατη ήταν και η αντίδραση του ΕΚΑΒ καθώς μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσε ασθενοφόρο που μετέφερε το ζεύγος Μαυρομάτη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», στο οποίο νοσηλεύονται στην εξειδικευμένη Μονάδα Εγκαυμάτων. Όπως φαίνεται, είχαν εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα καπνού και είχαν συμπτώματα δύσπνοιας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς κάνουν λόγο για μια κατσαρόλα που είχε ξεχαστεί σε αναμμένη ηλεκτρική κουζίνα.