Skip to main content

Τα Λουτρά Λαγκαδά ανανεώθηκαν και ανοίγουν ξανά για το κοινό (φωτο)

Η δημοτική επιχείρηση των λουτρών με την υποστήριξη του δήμου εκμεταλλεύτηκε το διάστημα της καραντίνας για να προχωρήσει σε εργασίες.

Ανανεωμένα ανοίγουν τις πόρτες τους τη Δευτέρα τα λουτρά του Λαγκαδά μετά από μια σειρά εργασιών και διαδικασιών που έγιναν στη διάρκεια της καραντίνας.

Η δημοτική επιχείρηση των λουτρών με την υποστήριξη του δήμου εκμεταλλεύτηκε το διάστημα που τα λουτρά ήταν κλειστά εξαιτίας της πανδημίας και προχώρησε σε καθαρισμούς γεωτρήσεων, αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, αναλύσεις των νερών, έκδοση αδειών καθώς τον καθαρισμό των δεξαμενών και των χαμάμ ενώ τέλος έδωσε ξανά σε λειτουργία τις ατομικές πισίνες και τα υδρομασάζ.

«Θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα των λουτρών του Λαγκαδά», τόνισε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης ο οποίος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον χώρο των λουτρών υπογράμμισε πως η νέα δημοτική αρχή θέλει να αναδείξει τα λουτρά και να τα καταστήσει πόλο έλξης. «Τα λουτρά αδίκησαν τον εαυτό τους με τον τρόπο που λειτούργησαν. Υπήρξαν περίοδοι παρακμής. Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό γιατί τα λουτρά έχουν τεράστιες δυνατότητες», σημείωσε ο ίδιος.

Το ίδιο όραμα μοιράζεται και η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης των λουτρών, Ιωάννα Νασιώκα, η οποία είπε πως η διοίκηση θα ενδιαφερθεί ουσιαστικά για τις εγκαταστάσεις των λουτρών. Η ίδια ενημέρωσε πως τα λουτρά ανοίγουν τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου πιλοτικά και από 1η Ιουλίου κανονικά. Οι πελάτες θα εξυπηρετούνται μόνο μέσω ραντεβού ενώ θα θερμομετρούνται και θα δίνουν ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό. Όπως τόνισε η κ. Νασιώκα, τα λουτρά λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό θα λειτουργούν στο μισό της δυναμικής τους. Το κόστος για τις μεγάλες δεξαμενές είναι 10 ευρώ το άτομο ενώ για τις πριβέ δεξαμενές είναι 25 ευρώ για τα δύο άτομα. Αντίστοιχα, οι ατομικοί λουτήρες στοιχίζουν επτά ευρώ. Τα λουτρά έχουν εκπτωτικά κουπόνια που ισχύουν από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη και ισχύουν για ανέργους, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ και άτομα άνω των 65 ετών.

Η επόμενη ημέρα

Ο δήμαρχος, κ. Ταχματζίδης, δήλωσε στη συνέντευξη τύπου πως ο δήμος μετά την αναβάθμιση της εικόνας των λουτρών θα αναζητήσει ιδιωτικά κεφάλαια για την περαιτέρω αξιοποίησή της περιοχής καθώς τα λουτρά φιλοξενούνται σε έναν χώρο 600 στρεμμάτων με μεγάλες δυνατότητες.

Σημειώνεται πως τα λουτρά έχουν παράλληλα και ιστορική αξία καθώς αξιοποιήθηκαν αρχικά ήδη από την περίοδο του Βυζαντίου. Στα λουτρά υπάρχει ομαδικός λουτήρας που χρονολογείται το 900 μΧ. Ακόμα, στη διάρκεια του 20ου αιώνα, ο Λαγκαδάς ήταν μια από τις μεγαλύτερες λουτροπόλεις της Ελλάδας με πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο.