Skip to main content

Μεγάλη κινητοποίηση των υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη (φωτό+vid)

Η πορεία της υγείας ξεκίνησε από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο και αφού περάσει από όλα τα νοσοκομεία της πόλης κατέληξε στο Διοικητήριο.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος στο πλαίσιο της κινητοποίησης των εργαζομένων στα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη λόγω της παρουσίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη για το πολιτικοοικονομικό φόρουμ που γίνεται αντί της ΔΕΘ.

Οι υγειονομικοί που πραγματοποίησαν και φέτος το καθιερωμένο καραβάνι της υγείας στη Θεσσαλονίκη, ζητούν την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Η πορεία της υγείας ξεκίνησε από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο και αφού πέρασε από όλα τα νοσοκομεία της πόλης, κατέληξε λίγο μετά τις 10.30 στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. 

«Όταν πέσει η θερμοκρασία στα νοσοκομεία θα γίνει της κολάσεως», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Γιαννάκος.

Μίλησε για μεγάλες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίες την περίοδο της έξαρσης των εποχικών ιώσεων σε συνδυασμό με την πανδημία θα δημιουργήσουν ασφυκτική κατάσταση, ενώ όπως είπε ο κ. Γιαννάκος «θα χάνουμε ασθενείς από άλλες παθήσεις εκτός του κορωνοϊού».

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποίησαν ενός λεπτού σιγή πριν ξεκινήσει η πορεία στη μνήμη του συναδέλφου τους από την Καστοριά που έχασε τη ζωή του, έχοντας νοσήσει από κορωνοϊό.