Skip to main content

Με όνειρο την κορυφή ολυμπιονίκες και πρωταθλητές «Μαζί για την Γυμναστική»

Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και εκπρόσωποι του χώρου, που τίμησαν τα ελληνικά χρώματα τάσσονται στο πλευρό του Θανάση Σταθόπουλου.

Λαμπρά ονόματα και προσωπικότητες της ελληνικής γυμναστικής συντάσσονται, για το μέλλον του αθλήματος και πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο «Μαζί για την Γυμναστική», στις εκλογές της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, στις 21 Μαρτίου.

Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και εκπρόσωποι του χώρου, που τίμησαν τα ελληνικά χρώματα συμμετέχουν στη νέα προσπάθεια, με επικεφαλής και υποψήφιο πρόεδρο τον έως πρότινος Γενικό Γραμματέα της Ε. Γ. Ο., Θανάση Σταθόπουλο.

Η ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια ρυθμικής Ειρήνη Αϊνδιλή, η πρωταθλήτρια Ευρώπης ρυθμικής, Ειρήνη Μανδραβέλλη, αλλά και ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Αβραάμ Σαπρανίδης είναι, μεταξύ άλλων, υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ την ομάδα υποστηρίζουν και η ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια ρυθμικής Χαρά Καρυάμη, ο πρωταθλητής Ευρώπης ενόργανης Λευτέρης Κοσμίδης όπως και ο προπονητής του, πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Αγγέλου.

Η Ειρήνη Μανδραβέλλη, πρωταθλήτρια Ευρώπης, βαλκανιονίκης, με λαμπρές διακρίσεις στο παλμαρέ της δηλώνει: «Μπορεί να υπάρξει νέα πνοή, νέες ιδέες, να συνδυαστεί η γνώση κάποιων ανθρώπων που έχουν ήδη υπηρετήσει τη γυμναστική, με την όρεξη και τη διαθεση νέων ανθρώπων που γνωρίζουν όμως τον χώρο, έτσι ώστε να χτίσουμε τις συνθήκες για να ξαναδούμε μεγάλες επιτυχίες στη γυμναστική. Εχω πάντα μέσα μου, όσα χρόνια και αν περάσουν, το αίσθημα της αθλήτριας. Νιώθω αθλήτρια, αγαπώ και εκτιμώ πάρα πολύ τα παιδιά που κάνουν αθλητισμό και κυρίως γυμναστική. Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί ο πυρήνας όλων είναι κατ΄αρχήν, ο αθλητής. Οι τεχνικές μου γνώσιε του αθλήματος, καθώς και οι διοικητικές γνώσεις που έχω μπορούν να συνδυαστούν ώστε μεθοδευμένα να γίνουν κινήσεις στο άθλημα που αγαπώ και γνωρίζω, για να βελτιωθεί. Κλειδί επιτυχίας είναι το πραγματικό ενδιαφέρον για τα αθλήματά μας και η μεθοδική και οργανωμένη αντιμετώπιση των ζητημάτων που υπάρχουν, όπως και η έμπνευση για νέες ιδέες που θα βελτιώσουν τον χώρο μου».

Ειρήνη Μανδραβέλλη

 

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ενόργανης ανδρών και Δημοτικός Σύμβουλος στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, Αβραάμ Σαπρανίδης, που προσέφερε διεθνείς διακρίσεις στην ελληνική γυμναστική -προπονητής, εκτός άλλων, του έκτου ολυμπιονίκη Βασίλη Τσολακίδη- δηλώνει: «Θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις που πραγματικά λείπουν και αυτό σχετίζεται με τα σωματεία και με την ανάπτυξη των περιφερειακών κέντρων, έτσι ώστε να ξαναθέσουμε την υποδομή για να ξαναφτάσουμε σε λαμπρές επιτυχίες, οι οποίες ξεκινάνε πάντα από τη βάση. 'Έχουμε ατομικές διακρίσεις και στόχος είναι να ξαναφτιάξουμε τα «ομαδικά» μας, να έχουμε ομαδικές προκρίσεις σ' ευρωπαϊκά, παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Και φυσικά πρέπει να δώσουμε εφόδια στα ταλέντα, έτσι ώστε μαζί με τους προπονητές των συλλόγων, σε βάθος χρόνου πενταετίας, να αποτελέσουν μέλη των εθνικών μας ομάδων. Έχω εμπειρία και γνώση 35 χρόνων, από το σωματείο που ξεκίνησα, μέχρι την εθνική ομάδα και γνωρίζω πού "πονάει" ο αθλητής πού "πονάει" ο προπονητής. Αυτά θα με καθοδηγήσουν για να βάλω κι εγώ τις βάσεις μου και να βοηθήσω όλο αυτό το κομμάτι της γυμναστικής, ώστε να ανέβει και να πάρει το δρόμο που της αξίζει.