Skip to main content

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το ψηφοδέλτιο Α' Θεσσαλονίκης - «Να αλλάξουμε την ιστορία του τόπου» (φωτο+vid)

Δείτε τα βιογραφικά των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Α' Θεσσαλονίκης

Με περηφάνια και τιμή παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στους Θεσσαλονικείς, ανέφερε η Δώρα Τσαμπάζη, υποψήφια στο Επικρατείας του κόμματος και σύζυγος του εκλιπόντα Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, κατά την έναρξη της εκδήλωσης παρουσίασης των υποψηφίων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Α' Θεσσαλονίκης στον πολυχώρο WE.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο από περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα εν όψει των εκλογών και στη συνέχεια έγιναν δύο σύντομοι χαιρετισμοί, από τον αναπληρωτή γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργο Βασιλειάδη και τον γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης Κώστα Αμπατζά.

Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι η ΝΔ επιδιώκει να μην υπάρξει πολιτική κουβέντα για την τετραετία και τα κυβερνητικά της πεπραγμένα. «Θέλει να μιλήσουμε ακόμη και για τον προηγούμενο αιώνα αντί να μιλήσουμε για το σήμερα», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «μετά τη μεταπολίτευση δεν υπήρξε τόσο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα παρουσιαστεί αύριο και επισήμανε ότι είναι ένα πρόγραμμα που δεν χαϊδεύει αφτιά, αλλά «περιέχει αυτά που θεωρούνται επιβεβλημένα και θα φέρουν ανάπτυξη για όλους».

Τέλος, ζήτησε τη στήριξη του ελληνικού λαού ώστε «όλοι μαζί να αλλάξουμε την ιστορία αυτού του τόπου», αλλά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσουν στην κοινωνία «για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός».

Ο κ. Αμπατζάς ευχαρίστησε στον χαιρετισμό του τη Δώρα Τσαμπάζη, κάνοντας αναφορά παράλληλα στον αείμνηστο Ολυμπιονίκη και σύζυγό της Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης για την πολιτική που εφάρμοσε στη Θεσσαλονίκη. «Η κυβέρνηση υποβάθμισε την πόλη μας. Όσα σημαντικά αναπτυξιακά έργα ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ πάγωσαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θρηνήσαμε χιλιάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δεν απολογήθηκε κάνεις. Εγκατέστησαν τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ για πολιτικές εμμονές», είπε και αναφέρθηκε στο μετρό και την απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου. «Έλεγαν ότι θα έχουμε μέτρο τον Απρίλιο του 2023 και είναι Μάιος κι ακόμη περιμένουμε», σχολίασε σκωπτικά.

Στο τέλος του χαιρετισμού του απηύθυνε πρόσκληση σε όλα τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να βρεθούν σε κάθε σημείο της πόλης και να μεταδώσουν το μήνυμα ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική εγγύηση για μια προοδευτική κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από τη δυσμενή θέση που μας έβαλε ο Μητσοτάκης και η ΝΔ».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ φώναξε συνθήματα, όπως «ήρθε η ώρα της Αριστεράς».

Όλοι οι υποψήφιοι, πλην της Ράνιας Θρασκιά που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν ήταν παρούσα, παρουσιάστηκαν από την υποψήφια στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όπως έγραψε η Voria.gr το περασμένο Σάββατο, το ψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαρτίζεται από τους: Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννη Αμανατίδη, Χρήστο Γιαννούλη, Κώστα Ζουράρη, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, Δημήτρη Μάρδα, Άρη Στυλιανού, Σοφία Φουντουκίδου, Κορίνα Μανιάκα, Έλλη Χρυσίδου, Χρήστο Ρόκο, Βίλυ Χατζηνικόλα, Ανατολή Αγαθαγγελίδου, Στυλιανή (Στέλλα) Κωστοπούλου, Ευάγγελο Λουκά, Γιάννη Μυλόπουλο, Νεκταρία-Ελευθερία Αγγελάκη, Αρετή Μπάτα και Ράνια Θρασκιά.

Διαβάστε τα βιογραφικά τους αναλυτικά, όπως παρουσιάστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ

- ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ
- ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ - ΑΝ.ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Σ ΠΦΣ
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ
- ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Είχα την τιμή να διατελέσω σύμβουλος στο Δ.Σ του Νοσοκομείου Παπανικολάου και Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Ως επαγγελματίας υγείας βιώνω καθημερινά τις αγωνίες και τα προβλήματα των πολιτών.
Στις Βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, ως υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., θα δώσω μάχη για τον κόσμο που ανησυχεί για το αύριο, για ανώτερης ποιότητας υγεία και παιδεία, για την Πολιτική Αλλαγή στη χώρα προς όφελος των πολλών, για την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της προόδου.
Η Νίκη αυτή θα είναι του ΛΑΟΥ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΙΚΗ

ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ονομάζομαι Νεκταρία-Ελευθερία Αγγελάκη. Γεννήθηκα στη Ρόδο και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι Δικηγόρος-Εργατολόγος-Δημοσιολόγος. Είμαι παντρεμένη κι έχω έναν γιο, επτά ετών. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο ΑΠΘ στον τομέα αστικού, αστικού δικονομικού και εργατικού δικαίου με εξειδίκευση στο εργατικό και κοινωνικοασφαλιστικό δίκαιο. Ασκώ μάχιμη δικηγορία με εξειδίκευση στο εργατικό και διοικητικό δίκαιο με πάνω από 2.000 παραστάσεις στα διοικητικά, πολιτικά δικαστήρια, καθώς και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Είμαι Νομικός Σύμβουλος στο ΕΚΘ και γι’ αυτό, παρέχω εθελοντικά νομική στήριξη για εργασιακά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα. Ως δικηγόρος του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία «Μαλαματίνα» στέκομαι στο πλευρό των εργαζομένων-απεργών της εταιρείας και αγωνίζομαι για τα δίκαια αιτήματά τους απέναντι στις αντεργατικές πρακτικές, τις αυθαίρετες απολύσεις και τις περικοπές μισθών της εταιρείας. Δίνω την μάχη με τον καρκίνο για δεύτερη φορά. Θεωρώ χρέος μου να βοηθήσω όσο μπορώ του συνανθρώπους μου που περνούν το ίδιο και εστιάζομαι στην προστασία και στα δικαιώματα των καρκινοπαθών. Το 2019 έγινα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τοποθετήθηκα μέλος του Συντονιστικού της ΟΜ Κάτω Κέντρου Θεσσαλονίκης. Το 2021 εκλέχτηκα Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης κι είμαι επισπεύδουσα στη Θεματική Δικαιοσύνης.  

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γιάννης Αμανατίδης γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1961 στο Κιλκίς, από γονείς εκπαιδευτικούς. Μέχρι το 1978 έζησε στην Τερπνή Σερρών. Είναι παντρεμένος με τη Σταματία Μουστάκα, δασκάλα, πατέρας δύο παιδιών.
Σπουδές: Χημικός Πετρελαίου - Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.
Εργασιακός βίος: 30 χρόνια ως εκπαιδευτικός στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Βουλευτής  Α΄ Θεσσαλονίκης από το 2012 μέχρι σήμερα. Υφυπουργός Εξωτερικών το 2015 μέχρι 31 Αυγούστου 2018. Μέλος των Διαρκών Επιτροπών  Ελληνισμού της Διασποράς, Μορφωτικών Υποθέσεων, Έρευνας και Τεχνολογίας, Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και υπεύθυνος της Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα.
Αγωνίζεται για καλύτερη ζωή, με Δικαιοσύνη Παντού, σε μια Νέα Ελλάδα!

ΓΕΡΟΤΖΙΑΦΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1967. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι ειδικός Αιματολόγος, συν-διευθύνει το  ερευνητικό τμήμα "Καρκίνος, Βιολογία και Θεραπευτική", INSERM UMRS-938 και την ομάδα Κλινικής Αιμόστασης (Thrombosis Center) στο νοσοκομείο Tenon-Saint Antoine, AP-HP6, Sorbonne Université, στο Παρίσι. Είναι επικεφαλής του διεθνούς ερευνητικού/εκπαιδευτικού προγράμματος COMPASS/ROADMAP-Thrombosis που εκτείνεται από την πρωτοβάθμια έως την τριτοβάθμια περίθαλψη και εστιάζεται στην πρόληψη της θρόμβωσης. Συντονίζει διεθνή ομάδα ειδικών επιστημόνων για την Ολοκληρωμένη και Δίκαιη Στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας. Είναι μέλος του Think Tank που συγκρότησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  και μέλος της γαλλικής Confédération Générale du Travail (CGT).

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Χρήστος Γιαννούλης γεννήθηκε στην Κατερίνη την 1/11/1968. Σπούδασε φιλολογία και από το 1990 μπήκε στο χώρο της δημοσιογραφίας. Στελέχωσε τοπικά ΜΜΕ της Πιερίας και από το 1990 και μέχρι το 2019 εργάστηκε στην ΕΡΤ3. Το 2014 διεκδίκησε το Δήμο Κατερίνης ως επικεφαλής του συνδυασμού «Άλλος δρόμος» που έλαβε ποσοστό 27%. Στις περιφερειακές εκλογές του 2019 διεκδίκησε την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Εκλέχθηκε Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο.

ΖΟΥΡΑΡΙΣ ΚΩΣΤΑΣ

Γεννήθηκε το 1940 στη Θεσσαλονίκη.
Εγκύκλιες Σπουδές στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Παρίσι VIII.
Διδακτικό έργο:
Κλασική Πολιτική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο Παρίσι VIII (1969 – 2005).
Είναι συγγραφέας 23 βιβλίων.
Πολιτική Δραστηριότητα:
Καταδικάστηκε το 1969 σε τριάμισι έτη φυλάκισης από το Στρατοδικείο Καβάλας
Μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ εσωτερικού (1982-1986)
Πρόεδρος της επιτροπής Βραχασίου για τη δημιουργία του Δήμου Βραχασίου  Μεραμπέλου Κρήτης (1998-2006)
Υφυπουργός Παιδείας  (Νοέμβριος 2016 – Ιανουάριος 2018)
Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης  (Ιανουάριος 2015 έως σήμερα)

ΘΡΑΣΚΙΑ ΡΑΝΙΑ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Εργάστηκα ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στα κανάλια ANT1, MEGA, ALTER & TVΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο University of East London και έλαβα Master of Science στην «Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία» με ειδίκευση  στην «Επιλόχειο Κατάθλιψη» και τη Θεωρία Σχημάτων (Schema Therapy).
Αποφοίτησα με επιτυχία από το τριετές πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Συμβουλευτική και Οικογενειακή Συμβουλευτική στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων και έλαβα την πιστοποίηση Συμβούλου Ψυχικής Υγείας και Οικογενειακού Συμβούλου.
Είμαι Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής. Το Σεπτέμβριο του 2018 δημιούργησα με αγάπη και αίσθημα ευθύνης το  «Κέντρο Προσωπικής & Οικογενειακής Εξέλιξης – Ράνια Θρασκιά», στο Νέο Ψυχικό.  Είμαι συγγραφέας του Βιβλίου «Κοιτάω Μπροστά».

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ (ΣΤΕΛΛΑ)

Καθηγήτρια Περιφερειακής και Τουριστικής Ανάπτυξης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Διευθύντρια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη» ΑΠΘ.
Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Διεπιστημονικού Κέντρου Τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού, ΑΠΘ.
Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ.
Επιστημονικά Υπεύθυνη  Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων ΑΠΘ.
Συντονίστρια ΑΠΘ για τη Συμφωνία Επιστημονικής Συνεργασίας με την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.
Πρόεδρος της Εταιρείας Οικονομολόγων Θεσσαλονίκης.
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  του Σωματείου Φίλοι Μνημείων Θεσσαλονίκης.
Υπεύθυνη Επιστημονικού Τομέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας.

ΛΟΥΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΑΚΗΣ)

Γεννήθηκε  στη Θεσσαλονίκη, τελείωσε το 6ο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης, είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη «Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Μονάδων»  που εκπονήθηκε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο
Εργάσθηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση, στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφυπηρέτησε τέλος του 2022.
Η ενασχόλησή του με τα κοινά ήταν και παραμένει μία από τις προτεραιότητές του.
Ανέπτυξε  συνδικαλιστική δράση και εκλέχτηκε: στο 1ο ΔΣ εκτάκτων υπαλλήλων του ΟΠΑΠ, στα ΔΣ της Α΄ και Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, στο Γ.Σ της ΕΔΟΘ ,αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Αναπληρωματικό μέλος του ΚΥΣΔΕ και στο ΔΣ του Συνδέσμου πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Θεσσαλονίκης.

ΜΑΝΙΑΚΑ ΚΟΡΙΝΑ

Μεγάλωσα στη δυτική Θεσσαλονίκη. Είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχω διατελέσει οργανωτική υπεύθυνη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και από το 2021 είμαι εκλεγμένο μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Από το 2018, δραστηριοποιούμαι εντατικά στον κοινωνικό χώρο αλληλεγγύης της Ετεροτοπίας. Απασχολούμαι στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού και είμαι μέλος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων. Την πολιτική μου δράση την καθορίζουν οι διεκδικήσεις της γενιάς μας για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός.

ΜΑΡΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γεννήθηκε  στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Μαρτίου του 1955. Από το 1956 είναι εγκαταστημένος στη Θεσσαλονίκη. Μετά τις πτυχιακές τους σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Γαλλία στα πάν/μια Paris I – Panthéon Sorbonne και  Paris II – Panthéon. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Paris II – Panthéon. Ασχολήθηκε με το χονδρεμπόριο παιγνιδιών από το 1982-1992.
Από το 1992 ως και το 1994 εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, στη Γενική Διεύθυνση της Εσωτερικής Αγοράς. Από το 2000 ως τις αρχές του 2002 ήταν Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και από τα τέλη του 2002 ως τα μέσα του 2004 ήταν Δ/νων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου. Το πρώτο επτάμηνο του 2015 ορίστηκε Αν. Υπουργός Οικονομικών με αρμοδιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και από τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους ως τα τέλη του 2016 ορίστηκε Υφυπουργός Εξωτερικών. Εκλέχθηκε ως βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2015
Εξακολουθεί να είναι καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις, πάρα το γεγονός ότι βγήκε στη σύνταξη το 2022. (βλ. www.mardas.eu).
 
ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1947.
Συμμετείχε στους αγώνες του ‘114’ – ‘15% στην Παιδεία’.
Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής 1966-67.
Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από τη Χούντα. Μέλος Δ.Σ. του ‘Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974’.
Εργάστηκε ως φιλόλογος στην Ιδιωτική και Δημόσια Εκπαίδευση.
Εκλεγμένος συνδικαλιστής των ΣΙΕΛΘ – ΟΙΕΛΕ, ΕΚΘ, ΑΔΕΔΥ, πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ.  
Δημοτικός Σύμβουλος 2007-2015, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης 2010 / 2014.
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσ/νίκης 2015-2019.
Mέλος της Κ.Π.Ε. και της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Πρόεδρος της  ‘Εταιρίας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Μακεδονίας 1940-1974’.
ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ:
-Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών
-Συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Παιδείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
-Μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών: Μορφωτικών Υποθέσεων, Σωφρονιστικού Συστήματος, ΔΕΚΟ, Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΜΠΑΤΑ ΑΡΕΤΗ

Γεννήθηκα και κατοικώ στην  Τούμπα Θεσσαλονίκης.
Μάχιμη δικηγόρος από το 1996 με πλείστες επιτυχίες  μεταξύ άλλων και σε υποθέσεις διάσωσης της  κατοικίας ευάλωτων δανειοληπτών (Ν. Κατσέλη).
Είμαι μητέρα του 19χρονου Ηλία και της 16χρονης Χριστίνας.
Ο αυτισμός του Ηλία με κινητοποίησε να ασχοληθώ ενεργά με το αναπηρικό κίνημα και τον ακτιβισμό για την διεκδίκηση και  προάσπιση των δικαιωμάτων των ανάπηρων ανθρώπων.
Είμαι μέλος της γραμματείας αναπηρικής πολιτικής στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ  και αντιπρόεδρος της Γυναικείας Ένωσης Δικηγόρων Ελλάδας.  

ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1958.
Δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού, 1982 και διδακτορικό δίπλωμα, 1987, στο ΑΠΘ
Στρατιωτική θητεία, 1987–1988
Παντρεμένος & πατέρας δύο παιδιών
Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας, 1989-1990
Λέκτορας το 1990, Επίκουρος Καθηγητής το 1994, Αναπληρωτής Καθηγητής το 1999 και Καθηγητής από το 2003 μέχρι σήμερα, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ΑΠΘ.
Επισκέπτης Καθηγητής, York University, Καναδάς, 1994 – 1995, Stevens Institute of Technology, ΗΠΑ, 1995 και 2006 – 2007 και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2014 – 2015.
Αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΥΑΘ Παγίων, 2001 – 2004
Πρόεδρος ΔΣ ΕΣΔΕΠ/ΑΠΘ, 2002 – 2007
Μέλος ΔΕ ΠΟΣΔΕΠ, 2005 - 2007
Διευθυντής Τομέα Υδραυλικής & Τεχνικής Περιβάλλοντος ΑΠΘ, 2008 -2010
Πρύτανης ΑΠΘ, 2010 - 2014
Πρόεδρος Κέντρου Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ, 2010 – 2014
Πρόεδρος Τελλόγλειου Ιδρύματος, 2010 – 2014
Πρόεδρος ΔΕ ΕΡΤ3, 2015
Πρόεδρος ΔΣ Αττικό Μετρό ΑΕ, 2016 – 2019
Μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, 2022 - σήμερα
Μέλος Think Tank Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, 2021 - σήμερα
Συγγραφέας 5 βιβλίων και αρθρογράφος σε εφημερίδες - ιστοσελίδες.

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Ζει στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που μεγάλωσε και αγαπά.
Γεννήθηκε το 1988,  πήγε στο 17ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ. Κατέχει μεταπτυχιακό από το ΠΑ.ΜΑΚ στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας. Ειδικεύθηκε στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα από τα 18 της.
Συμμετείχε στα κινήματα, υπήρξε ιδρυτικό μέλος στις δομές αλληλεγγύης της Θεσσαλονίκης. Έχει υλοποιήσει δράσεις αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Διετέλεσε Προϊσταμένη του Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης.
Το 2018, ανέλαβε Υφυπουργός Εσωτερικών-τομέας Μακεδονίας και Θράκης και εργάστηκε για το μετασχηματισμό του σε στρατηγικό πρωταγωνιστή της Βαλκανικής Συν-ανάπτυξης.
Είναι Επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» και δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Τουρισμού.

ΡΟΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Γεννήθηκα στην Αλεξανδρούπολη (1982) και μεγάλωσα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Το 2006 αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και στη συνέχεια απέκτησα Master στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία (2013) και Bachelor από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (2014). Το 2017 απέκτησα τίτλο ιατρικής ειδικότητας στην Ωτορινολαρυγγολογία.  
Εργάζομαι ως Χειρουργός Κεφαλής και Τραχήλου, ενώ απασχολούμαι επιχειρηματικά στο τομέα των γαλακτοκομικών.
Το 2019 εντάχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το 2021 εκλέχθηκα στη Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης και είμαι υπεύθυνος της ΘΕ Υγείας, ενώ το 2022 εκλέχθηκα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ως πρώτο σε σταυροδοσία νέο μέλος του Νομού Θεσσαλονίκης.

ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (ΑΡΗΣ)

Ο Αριστοτέλης (Άρης) Στυλιανού είναι Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκει από το 1995.
Είναι ενεργός στην πολιτική από το 1980 ως μέλος της νεολαίας «Ρήγας Φεραίος» και στη συνέχεια ως μέλος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ως Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών (2018-2022), αγωνίστηκε για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου και την προσφορά δωρεάν Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) (2015-2019), παρέλαβε τον Οργανισμό με συσσωρευμένο χρέος 9 εκατομμυρίων ευρώ, τον παρέδωσε με πλεόνασμα 2 εκατομμυρίων ευρώ και καθιέρωσε φθηνό (λαϊκό) εισιτήριο.
Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερεις κόρες.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Φιλόλογος και δημοσιογράφος. Παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης.
Μετά το πραξικοπηματικό «Μαύρο στην ΕΡΤ» του 2013 της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και την απόλυσή του, αγωνίστηκε  μαζί με τους συναδέλφους του στην ΕΡΤ3 για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, συμπληρώνοντας 18 μήνες εθελοντικής εργασίας παραγωγής  τηλεοπτικού προγράμματος (από το Λαβύρινθο στον Απαγορευμένο Λαβύρινθο).
Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2015. Επανεξελέγη στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, όπως και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 με σταυρό προτίμησης.
Μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Μέλος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ευόσμου-Κορδελιού.

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

Η Σοφία Φουντουκίδου γεννήθηκε το 1986 στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης. Είναι ερευνήτρια στο University of Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου και στο Eindhoven University of Technology της Ολλανδίας. Έχει διδακτορικό δίπλωμα στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-τεχνολογίας από το Πανεπιστήμιο του Eindhoven, καθώς και δύο μεταπτυχιακά διπλώματα στην κλινική και κοινωνική ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία. Η έρευνά της επικεντρώνεται στη βελτίωση της ζωής του ανθρώπου μέσω της τεχνολογίας και των ρομπότ.
Υπήρξε υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΜέΡΑ25 στις εκλογές του 2019, όπου και κατέλαβε την πρώτη θέση. Στις επερχόμενες εκλογές είναι υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑ ΥΨΙΠΥΛΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΒΥΛΗ)

Γεννήθηκε και ζει στην Θεσσαλονίκη. Παντρεμένη και μητέρα της Όλγας.
Σπουδές: Μαθηματικά στο ΑΠΘ
Μεταπτυχιακά:  
Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων- Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Τραπεζική Διοίκηση - Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού Τραπεζών - Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Εργασία:
Τράπεζα Αττικής 22 έτη
Διευθύντρια του Καταστήματος Κέρκυρας
Αναπληρώτρια Διευθύντρια Leasing- Factoring Β.Ελλάδας
Διευθύντρια Εμπλοκών Β. Ελλάδας
Χρηματοοικονομική Σύμβουλος στην Αντιμετώπιση Ατομικής και Επιχειρηματικής Υπερχρέωσης
Πολιτική δράση:
Φοιτητικό κίνημα 10ετίας ΄80 Σπουδάζουσα Νεολαία ΠΑΣΟΚ
Μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Μέλος της Κ.Ε.

ΧΡΥΣΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΕΛΛΗ)

Εικαστικός. Σπουδές στη σχολή Καλών Τεχνών Nancy Γαλλίας.
Από τα πρώτα νεανικά μου χρόνια δύο σταθερές με καθορίζουν ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Ενεργή πολίτης, ακτιβίστρια της τέχνης και των δικαιωμάτων, αυτοδιοικητικό στέλεχος.
Με πολλές εκθέσεις, εκπροσώπησα την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις.
Δίδαξα στη σχολή Καλών Τεχνών του St Etienne  Γαλλίας [1990-2007]
Καλλιτεχνική Διευθύντρια εικαστικού εργαστηρίου "ΙΡΙΣ’’ δήμου Π. Μελά [1996-2013].
Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Θεσσαλονίκης με την "Πρωτοβουλία " [2010 & 2014]
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού [2013-2019]
Αντιδήμαρχος Παιδείας/Αθλητισμού [2015-2017].
Δημοτικός Σύμβουλος παράταξης  "Θεσσαλονίκη Μαζί"[ 2019-2023]
Με τον ‘Άγγελο Κλουντζό απέκτησα ένα παιδί, τον Γιώργο, που είναι μουσικός.