Skip to main content

Με σημαία στα ελληνικά ο Ουκρανός παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών Oleksandr Usyk

Ο Usyk θα υπερασπιστεί σήμερα τους παγκόσμιους τίτλους του στην πυγμαχία κόντρα στον Άγγλο Daniel Dubois

Με μια σημαία που έγραφε στα ελληνικά «Ορθοδοξία ή θάνατος» εμφανίστηκε ο Ουκρανός παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Oleksandr Usyk το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη ζύγιση που προηγήθηκε το μεγάλου σημερινού αγώνα. 

Από κάτω από τον λευκό σταυρό έγραφε «Ιερά Μονή Εσφιγμένου», ενώ με την ίδια σημαία έχει εμφανίσει ξανά σε αγώνα του.
Ο Oleksandr Usyk θα υπερασπιστεί τους παγκόσμιους τίτλους του στην κατηγορία  βαρέων βαρών στην πυγμαχία εναντίον του Daniel Dubois σήμερα το απόγευμα.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Tarczynski Arena στο Βρότσλαβ της Πολωνίας και ο Usyk, θεωρείται φαβορί, καθώς κατέχει τις ζώνες βαρέων βαρών WBO, IBF και WBA (Super).

Image

 

Ο 25χρονος Dubois θα μπει δυναμικά, αλλά ο 36χρονος Usyk είναι αήττητος σε 20 αγώνες και αναμένεται να αγωνιστεί μπροστά σε εκατοντάδες Ουκρανούς οπαδούς που τώρα μένουν στην Πολωνία λόγω του πολέμου με τη Ρωσία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε τον αγώνα μου στην Πολωνία, όπου κέρδισα τον πρώτο μου παγκόσμιο τίτλο πριν από επτά χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τον πολωνικό λαό που βοηθά την Ουκρανία τόσο ειλικρινά. Εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μου έχουν φιλοξενηθεί σε αυτή την υπέροχη χώρα», δήλωσε ο Usyk.