Skip to main content

Με το TruthGPT απαντά στο ChatGPT ο Έλον Μασκ - Ετοιμάζει τεχνητή νοημοσύνη που θα ψάχνει την αλήθεια

«Θα ξεκινήσω κάτι που αποκαλώ “TruthGPT” ή μια τεχνητή νοημοσύνη που θα ψάχνει την αλήθεια για να καταλάβει τη φύση του σύμπαντος»

Με το TruthGPT θα απαντήσει στο ChatGPT ο Έλον Μασκ, καθώς επικρίνει την OpenAI, την εταιρεία πίσω από το ChatGPT, λέγοντας ότι «εκπαιδεύει την τεχνητή νοημοσύνη να λέει ψέματα» και ότι έχει γίνει «μια κλειστή πηγή, μια εταιρεία που νοιάζεται μόνο για τα κέρδη και έχει στενή συμμαχία με τη Microsoft».

Σε συνέντευξή του στον Τάκερ Κάρλσον του Fox News, ο Έλον Μασκ τόνισε πως η τεχνητή νοημοσύνη, «είναι πιο επικίνδυνη από ένα κακοσχεδιασμένο αεροσκάφος ή αυτοκίνητο». «Έχει τη δυνατότητα να αφανίσει τον πολιτισμό» και να «χειραγωγήσει» την κοινή γνώμη.

Μιλώντας μάλιστα σχετικά με τον Λάρι Πέιτζ, συνιδρυτή της Google, ο Μασκ δήλωσε πως «δεν παίρνει στα σοβαρά» την ασφάλεια έναντι της τεχνητής νοημοσύνης.

Ωστόσο, ο ίδιος ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει ένα δικό του γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης: «Θα ξεκινήσω κάτι που αποκαλώ “TruthGPT” ή μια τεχνητή νοημοσύνη που θα ψάχνει την αλήθεια για να καταλάβει τη φύση του σύμπαντος».

Τόνισε μάλιστα, ότι το TruthGPT «ίσως είναι ο καλύτερος δρόμος για την ασφάλεια», καθώς θα είναι ένα πρόγραμμα που «δεν θα είναι πιθανό να αφανίσει την ανθρωπότητα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελον Μασκ υπήρξε συνιδρυτής της OpenAI το 2015, αλλά τελικά εγκατέλειψε τη θέση του το 2018 γιατί έπρεπε να επικεντρωθεί στην Τesla και τη SpaceX.