Skip to main content

Samsung: Μπλόκο στην χρήση του ChatGPT για τους υπαλλήλους της

Σύμφωνα με το Bloomberg άτομα από το προσωπικό της εταιρείας ανέβασαν ευαίσθητο κώδικα στο ChatGPT

Τη χρήση των λεγόμενων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT από τους υπαλλήλους, περιορίζει η Samsung, αφού η εταιρεία ανακάλυψε ότι γινόταν κατάχηση.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως σύμφωνα με το Bloomberg άτομα από το προσωπικό ανέβασαν ευαίσθητο κώδικα στο ChatGPT.

Η Samsung δεν έχει ακόμη το δικό της προϊόν τεχνητής νοημοσύνης. Το ChatGPT αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία OpenAI, η οποία υποστηρίζεται από τη Microsoft, ενώ άλλα προϊόντα παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης περιλαμβάνουν το Bard της Google. Η εισαγωγή ευαίσθητων εταιρικών δεδομένων σε αυτές τις υπηρεσίες ξένης ιδιοκτησίας είναι λογικό να προβληματίζει τις εταιρείες που ανησυχούν για διαρροές κρίσιμων πληροφοριών.

Η Samsung είπε στους υπαλλήλους να λαμβάνουν προφυλάξεις όταν χρησιμοποιούν το ChatGPT και άλλα προϊόντα εκτός εργασίας και συμβούλευσε τους εργαζόμενους να μην εισάγουν προσωπικές ή εταιρικές πληροφορίες στις υπηρεσίες, όπως μεταδίδει το CNBC.

Σε μια έρευνα σε ολόκληρη την εταιρεία, το 65% όσων απάντησαν, είπαν ότι υπήρχε ανησυχία σχετικά με κινδύνους ασφάλειας κατά τη χρήση γενετικών υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης.

Η Samsung δεν είναι η μόνη εταιρεία που περιορίζει τη χρήση της τεχνολογίας. Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JPMorgan φέρεται να περιόρισε τη χρήση του ChatGPT μεταξύ του προσωπικού της, νωρίτερα αυτό το έτος. Την ίδια στιγμή, και η Amazon φέρεται να προειδοποίησε τους υπαλλήλους να μην ανεβάζουν εμπιστευτικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του κώδικα, στο ChatGPT.

Οι εταιρείες αξιολογούν τρόπους με τους οποίους οι παραγωγικές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην επιχείρησή τους. Το ChatGPT μπορεί να βοηθήσει τους τεχνικούς, να δημιουργήσουν κώδικα και να επιταχύνουν τις εργασίες τους. Προγραμματιστές λογισμικού στην Goldman Sachs έχουν επίσης χρησιμοποιήσει γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να τους βοηθήσει στη δημιουργία κώδικα.

Παρά τους τελευταίους περιορισμούς, η Samsung αναζητά τρόπους με τους οποίους η AI θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των εργαζομένων.

Πηγή: moneyreview.gr