Skip to main content

Μέσα στο 2021 έτοιμη η νέα χάραξη στον δρόμο Θέρμη - Γαλάτιστα (φωτο)

Νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία η παράδοση του έργου - Επόμενο βήμα η απομάκρυνση δικτύων ΟΚΩ για την απόδοση του δρόμου σε κυκλοφορία.

Μέχρι τέλος του 2021, νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης, αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας χάραξης δρόμου από τη Θέρμη προς τη Γαλάτιστα του δήμου Πολυγύρου στη Χαλκιδική.

Πρόκειται για δρόμο μήκους 3,5 χιλιομέτρων, ο οποίος, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο διευθυντής του έργου Κωνσταντίνος Τσακλίδης, προκειμένου να αποδοθεί σε κυκλοφορία θα πρέπει να απομακρυνθούν δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, κυρίως του ΔΕΔΔΗΕ, ενέργειες για τις οποίες έχουν γίνει έγκαιρα οι σχετικές αιτήσεις και υπάρχει η ανάλογη κινητοποίηση.

Να σημειωθεί πως το έργο, που υπεγράφη την 1η Σεπτεμβρίου 2020 με χρονική διάρκεια 30 μηνών, έχει φορέα διαχείρισης την Εγνατία Οδός Α.Ε. και ανάδοχο την εταιρεία Ιντρακάτ Α.Ε και χωρίζεται σε δύο τμήματα.

Το ένα αφορά σε βελτιώσεις του υφιστάμενου οδικού άξονα Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου στην περιοχή της Ραιδεστού, της Λακκιάς μέχρι τα Βασιλικά και 1,5 χιλιόμετρο προς Γαλάτιστα (υδραυλικές εργασίες, εργασίες ασφαλτικών), ενώ το δεύτερο αφορά στη νέα χάραξη προς Γαλάτιστα.

«Η τοπική κοινωνία περίμενε καιρό το έργο, είναι έργο πνοής για την περιοχή και η βοήθεια της Περιφέρειας, του δήμου και της Εγνατίας Οδού είναι καθοριστική» τονίζει ο κ. Τσακλίδης και προσθέτει: «Η εταιρεία Ιντρακάτ έχει εκτελέσει σημαντικά έργα στην ευρύτερη περιοχή όπως το οδικό τμήμα Ποτίδαια Κασσανδρεία, την εσωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης (η οποία τελείωσε πρόσφατα), το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και πολλά άλλα, πάντα έντεχνα και εντός χρονοδιαγραμμάτων. Από την πρώτη στιγμή αντιληφθήκαμε την κρισιμότητα του έργου και κάνουμε τα πάντα με αντίξοες συνθήκες λόγω Covid 19 να ανταπεξέλθουμε. Είμαστε δίπλα στην τοπική κοινωνία και συνεργαζόμαστε».