Skip to main content

Mega Cinema: Και άλλη μεγάλη πρεμιέρα απόψε με «Το 5ο κύμα»

Οι μεγάλες πρεμιέρες συνεχίζονται στο Μεγάλο Κανάλι που προχωρά στον εμπλουτισμό της κλασσικής του πλέον κινηματογραφικής ζώνη.

Οι μεγάλες κινηματογραφικές πρεμιέρες συνεχίζονται στο Μεγάλο Κανάλι. Απόψε, στις 20:50 έρχεται στο Mega σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση η ταινία «Το 5ο κύμα», σε σκηνοθεσία Τζέι Μπλέικσον.

Μετά την πρώτη προβολή blockbuster όπως τα «Spiderman: Επιστροφή στον τόπο του» και «Jumanji: Καλωσήρθατε στη ζούγκλα», το κανάλι συνεχίζει να εμπλουτίζει την κλασική του πλέον κινηματογραφική ζώνη, Mega Cinema, με νέες επιλεγμένες παραγωγές του Χόλιγουντ. Δράση, έξαψη, έρωτας, περιπέτεια και βέβαια συγκίνηση, θα κατακλύσουν την οθόνη, σε μια Μεγάλη κινηματογραφική εμπειρία. Είστε έτοιμοι να την ζήσετε;

Αυτό το Σαββατόβραδο, «Το 5ο κύμα», φιλοδοξεί να κρατήσει την αδρεναλίνη του κοινού στα ύψη αφού είναι μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με μεγάλο ενδιαφέρον. Αποτελεί άλλωστε την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Ρικ Γιάνσεϊ.  Ο Τζέι Μπλέικσον, συγκέντρωσε ένα δυνατό καστ, το οποίο αποτελείται από τους ηθοποιούς Κλόε Γκρέις Μόριτζ, Μάικα Μονρό, Λίβ Σράιμπερ, Νικ Ρόμπινσον, Άλεξ Ρόι και Μαρία Μπέλο.

Η ιστορία ξεκινάει όταν τέσσερα κύματα καταστροφικών επιθέσεων ερημώνουν το μεγαλύτερο μέρος της γης. Το ανθρώπινο είδος βρίσκεται σχεδόν υπό εξαφάνιση κι ένας από τους τελευταίους επιζώντες, μια 16χρονη κοπέλα, η Κάσι, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την πιο σημαντική αποστολή. Να εντοπίσει το μικρότερο αδελφό της που απήγαγαν εξωγήινοι, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τη γη αποικία τους. Μέσα σε ένα καθεστώς τρόμου και δυσπιστίας, καθώς προετοιμάζεται για το αναπόφευκτο πέμπτο κύμα, θα συναντήσει και ένα πρόσωπο κλειδί, έναν συνομήλικό της που… ίσως αποτελέσει την τελευταία της ελπίδα.

Η ταινία πατάει ουσιαστικά στα βήματα του αρκετά επιτυχημένου κόνσεπτ των τελευταίων ετών young adult best seller (βλέπε «Hunger Games») και με όλα τα κλισέ της (αναπόφευκτα), χτίζει ένα νέο είδος ήρωα. Ή μάλλον ηρωίδας, αφού ένα από τα θετικά της στοιχεία είναι πως χρησιμοποιεί μια κοπέλα ως το βασικό της πρόσωπο. Το 16χρονο κορίτσι προσπαθεί να σώσει τον αδερφό της αλλά αυτός ο υπέρτατος σκοπός της δεν την εμποδίζει από το να βιώνει όλες τις εφηβικές της ανησυχίες, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της. Παλεύει, γίνεται μια survivor, όταν πρέπει δε κι αγοροκόριτσο, ξεπερνάει το bullying των συμμαθητών της και τα δίνει όλα για να ενωθεί ξανά με την οικογένειά της.