Skip to main content

Πρόταση του «Mega» για ντιμπέιτ Μητσοτάκη-Τσίπρα - «Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ, «όχι» από ΝΔ

Η επιστολή του γενικού διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού στους δύο πολιτικούς αρχηγούς και οι αντίθετες απαντήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση για ντιμπέιτ μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Mega».

Όπως σημειώνεται σε επιστολή που φέρει την υπογραφή του γενικού διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του σταθμού Σταμάτη Μαλέλη, «το Mega, το μεγαλύτερο ενημερωτικό κανάλι της χώρας. καλεί τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε διάλογο -ντιμπέιτ- στο κεντρικό στούντιο του σταθμού μας. Θεωρούμε ότι η ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη-Τσίπρα θα συμβάλει στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 21ης Μαΐου. Η πρόσκλησή μας γίνεται μετά και την αδυναμία του καναλιού μας να μεταδώσει ολόκληρο το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών λόγω συμβατικών υποχρεώσεων του προγράμματος».

«Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο αργότερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου ανακοίνωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αποδέχεται την πρόσκληση του καναλιού. «Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού Mega σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη», σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου και πρόσθεσε πως «είμαστε στη διάθεση του καναλιού, όποια μέρα επιθυμεί τροποποιώντας το πρόγραμμα του προέδρου για να γίνει ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών» κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Όχι» από ΝΔ

Αρνητική ήταν η απάντηση της κυβέρνησης δια του Άκη Σκέρτσου, στην πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για ντιμπέιτ μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπολύει και σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Σκέρτσος, σημείωσε στη δήλωσή του πως «η διακομματική επιτροπή, δηλαδή ο συναινετικός θεσμός που εδώ και δεκαετίες ορίζει τις διαδικασίες και τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αποφάσισε για ένα debate μεταξύ των έξι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Τετάρτη 10 Μαΐου».

«Αυτό αποφασίσθηκε ομόφωνα και αυτό θα γίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσκαλεί ή να αυτοπροσκαλείται, να επιβεβαιώνει ότι είναι εξαίρεση όσο θέλει», συνέχισε ο κ. Σκέρτσος και συνέχισε:

«Η δυσανεξία του στους θεσμούς δεν μας εκπλήσσει. Η στάση του είναι αποκαλυπτική ως προς τον σεβασμό του στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η απομόνωσή του είναι καθολική και η στάση του κωμική».