Skip to main content

Μεγάλο ενδιαφέρον για το LEADER σε επτά δήμους της Θεσσαλονίκης

Για ένταξη έργων δημοσίου χαρακτήρα - Από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν ποσοστό 64,92% αφορά έργα Δήμων και 35,08% έργα συλλογικών φορέων

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων για έργα Δημοσίου Χαρακτήρα στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER (1η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος) που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ν. Θεσσαλονίκης ΑΕ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ (ΑΝΕΘ) στην περιοχή των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης και τμημάτων των Δήμων Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας – Χορτιάτη και Δέλτα.

Οι προτάσεις αφορούν σε έργα συγχρηματοδοτούμενα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020. Συνολικά υποβλήθηκαν 39 προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό (Δημόσια Δαπάνη) 6,4 εκ. € περίπου, ενώ το ποσό που προκηρύχθηκε ανέρχεται σε συνολικά σε 1,85 εκ. €.

Η Πρόσκληση αφορούσε σε παρεμβάσεις Δημοσίου Χαρακτήρα, όπως υποδομές μικρής κλίμακας, βελτίωση ή επέκταση τοπικών βασικών υπηρεσιών για τον αγροτικό πληθυσμό, αναπλάσεις χώρων, έργα υποστήριξης του τουρισμού, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις που συνδέονται με τον πολιτισμό, κλπ.

Από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν ποσοστό 64,92% αφορά έργα Δήμων και 35,08% έργα συλλογικών φορέων.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φυσικών φακέλων των δικαιολογητικών των αιτήσεων στήριξης (5 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής) θα ξεκινήσει άμεσα η συγκριτική αξιολόγηση των προτάσεων.

Δείτε τον πίνακα προτάσεων, ΕΔΩ.