Skip to main content

Μέι: Σχηματίζω κυβέρνηση για την εξασφάλιση σταθερότητας και Brexit

Μόνο το Συντηρητικό Κόμμα μαζί με τους φίλους μας στο Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) μπορούν να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα, είπε η Τερέζα Μέι.

Στον σχηματισμό κυβέρνησης προχωρεί η Τερέζα Μέι, όπως δήλωσε από την Ντάουνινγκ Στριτ, μετά τη συνάντησή της με τη βασίλισσα Ελισάβετ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Μόνο το Συντηρητικό Κόμμα μαζί με τους φίλους μας στο Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) μπορούν να εξασφαλίσουν αυτή τη σταθερότητα», τόνισε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν θα πρόκειται για κυβέρνηση συνεργασίας των Συντηρητικών με το δεξιό κόμμα των προτεσταντών της Βόρειας Ιρλανδίας ή η κυβέρνηση θα είναι μειοψηφίας, με την ψήφο ανοχής του DUP.

«Η κυβέρνηση που θα σχηματίσω θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα για μια ασφαλή Βρετανία», τόνισε η κ. Μέι, ξεκαθαρίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit θα διεξαχθούν κανονικά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Η Βρετανή πρωθυπουργός έκανε ακόμη λόγο για «ισχυρή σχέση μεταξύ του Συντηρητικού Κόμματος και του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος εδώ και χρόνια».

«Θα οδηγήσω τη χώρα εντός των κομβικής σημασίας συνομιλιών για το Brexit που αρχίζουν μόλις σε 10 ημέρες και θα φέρω εις πέρας τη βούληση του βρετανικού λαού το Ηνωμένο Βασίλειο να εξέλθει της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατέληξε.