Skip to main content

ΜέΡΑ25 για δεύτερο γύρο αυτοδιοικητικών: Ηχηρή ήττα της Μητσοτάκης Α.Ε.

Ανακοίνωση του κόμματοςγια τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών

«Τα δημοκρατικά πολιτικά αντανακλαστικά της κοινωνίας μας» απέδειξαν σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με το κόμμα να προσθέτει πως «πρόκειται για μια ηχηρή ήττα της Μητσοτάκης Α.Ε.».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

Λίγες μέρες πριν τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, Γεωργιάδης και Αυγενάκης εκβίασαν ωμά το εκλογικό σώμα. Η εκλογή προοδευτικών υποψηφίων, όπως η επανεκλογή Κώστα Πελετίδη και Σίμου Ρούσσου και οι ήττες των εκλεκτών του Μητσοτάκη, όπως ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Κώστας Αγοραστός, απέδειξαν τα δημοκρατικά πολιτικά αντανακλαστικά της κοινωνίας μας, παρά τους εκβιασμούς και την προπαγάνδα των συστημικών μέσων.
 
Πρόκειται για μια ηχηρή ήττα της Μητσοτάκης Α.Ε., αυτής της εταιρείας εξυπηρέτησης ολιγαρχικών συμφερόντων και κατά παραγγελία νομοθέτησης. Περιφέρειες και Δήμοι που ελέγχονταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια από κυβερνητικούς τοπικούς άρχοντες, είχαν ενταχθεί πλήρως στο φαγοπότι του συστήματος Μητσοτάκη: Απευθείας αναθέσεις και υπεργολαβίες στην ολιγαρχία σε όλα τα επίπεδα ευθύνης τους, με ολέθριες πολλές φορές συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες, όπως στη Θεσσαλία.
 
Το ΜέΡΑ25 δεν τρέφει αυταπάτες ανάθεσης. Οι αντιστάσεις που θα συναντήσει το σύστημα Μητσοτάκη από τους φρεσκο-εκλεγμένους μη κυβερνητικούς τοπικούς άρχοντες, δεν θα είναι παντού το ίδιο έντονες.
 
Δεν αναθέτουμε λοιπόν: Πιέζουμε, συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε και απαιτούμε δημόσιο χώρο, πράσινο, πλατείες ανοιχτές, ελεύθερους λόγους και πάρκα, δημόσιες υποδομές, κοινωνική προστασία και κοινωνική στέγαση. Ο αγώνας, η συμμετοχή και η ενότητα είναι που φέρνουν ανάσες στην κοινωνία, σε όλες και όλους μας.