Skip to main content

Μια φήμη για επιστροφή των... μετοχοδανείων με εντολή ESM!

Με εντολή του ESM θα ερευνηθούν κάποια συγκεκριμένα δάνεια που δόθηκαν το τελευταίο 40ήμερο από τις ελληνικές τράπεζες προς ιδιώτες!

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πληροφορία κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στην αγορά, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει καταστεί δυνατό να διασταυρωθεί.

Τι αναφέρει; Ότι με εντολή του ESM (o οποίος έβαλε ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων στις τελευταίες τραπεζικές αυξήσεις κεφαλαίου) θα ερευνηθούν κάποια συγκεκριμένα δάνεια που δόθηκαν το τελευταίο 40ήμερο από τις ελληνικές τράπεζες προς ιδιώτες!

Ο λόγος; Σύμφωνα με την ίδια πληροφορία, στον ESM υποψιάζονται ότι τα δάνεια αυτά, στην πραγματικότητα ήταν μετοχοδάνεια, τα οποία «αξιοποιήθηκαν» στο πλαίσιο των τελευταίων αυξήσεων κεφαλαίου! Ως γνωστόν, αυτή η πρακτική έχει «καταδικασθεί» και υποτίθεται ότι τέτοιου είδους δάνεια απαγορεύονται πλέον δια ροπάλου, εντός της ελληνικής επικράτειας.

Το γεγονός ότι μια τέτοια φήμη έκανε την εμφάνιση της στην αγορά και πάλι, όπως είναι φυσικό προκαλεί προβληματισμό, ενώ, όπως αναμενόταν, διαψεύδεται κατηγορηματικά από τις διοικήσεις όλων των τραπεζών που συμμετείχαν στη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης το τελευταίο τρίμηνο.