Skip to main content

Ακόμη ένα κρουαζιερόπλοιο έδεσε στη Θεσσαλονίκη-1.000 επιβάτες στα «Βήματα του Απ. Παύλου»

Μέσα από το δρομολόγιο «Steps of Paul» οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις ψηφίδες του θρησκευτικού τουρισμού επτά πόλεων

Τα βήματα του... Αποστόλου Παύλου θα ακολουθήσουν περίπου 1.000 ταξιδιώτες από 30 χώρες του κόσμου που επιβιβάστηκαν εχθές στο Celestyal Crystal, σημαίας Μάλτας, το οποίο σήμερα έδεσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 

Μέσα από το δρομολόγιο «Steps of Paul» οι επιβάτες του εμβληματικού κρουαζιερόπλοιου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις ψηφίδες του θρησκευτικού τουρισμού επτά πόλεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, όπως η Αγία Σοφία, η αρχαία Έφεσσος, οι Φίλιπποι κ.ά.

Το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο μοναδικό δρομολόγιο για φέτος, το οποίο και αναμένεται να ολοκηρωθεί σε μία εβδομάδα στον Πειραιά αλλά και στη Θεσσαλονίκη για όσους επιβάτες επέλεξαν να ανέβουν στο πλοίο από εδώ. Αντίστοιχα δρομολόγια πραγματοποιούνταν προ κορωνοϊού αλλά για τη μετά κόβιντ εποχή είναι το πρώτο. Το 2023 έχουν προγραμματιστεί δύο ακόμα τέτοια δρομολόγια.

Ενώ στις περισσότερες κρουαζιέρες οι επιβάτες είναι κατά βάση Αμερικανοί ή Άγγλοι, στο «Steps of Paul» υπάρχουν ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, από τη Βραζιλία, από την Κολομβία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τον Καναδά, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα αλλά και από αρκετές ακόμα χώρες. Συνολικά, επιβάτες από 30 περίπου χώρες βρίσκονται στο πλοίο. 

Για όσους επέλεξαν να ακολουθήσουν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου η εκκίνηση έγινε από τον Πειραιά, στη συνέχεια έφθασαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ επόμενοι σταθμοί είναι η Καβάλα, η Κωνσταντινούπολη, το Δικελί, το Κουσάντασι, η Πάτμος και θα τερματίσουν στον Πειραιά είτε στη Θεσσαλονίκη. 

Οι επιβάτες, όπως ανέφερε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας, Φρόσω Ζαρουλέα, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία που ένιωσε ο Απόστολος Παύλος και να επισκεφτούν την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, της Αγίας Σοφίας αλλά και άλλων προσκηνυματικών μνημείων της πόλης, όπως τα Βυζαντινά τείχη. «Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν ένα αποκλειστικά θρησκευτικό μονοπάτι επέλεξαν να κάνουν το πανόραμα της πόλης είτε να επισκεφτούν τη Βεργίνα», συμπλήρωσε η ίδια.  

Το πλοίο έδεσε τις πρωινές ώρες σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να σαλπάρει στις 20:00 το βράδυ. Μάλιστα, όπως και σε αρκετά δρομολόγια της Celestyal Cruises η Θεσσαλονίκη είναι λιμάνι επιβίβασης όπως και ο Πειραιάς.  

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν την κρουζιέρα «Εκλεκτό Αιγαίο», που επίσης ξεκινά από Πειραιά και θα συνεχίσει στην Κωνταντινούπολη, όπου και θα γίνει μία διανυκτέρρυεση, έπειτα θα επισκεφτεί την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, τη Σαντορίνη και την Αθήνα.