Skip to main content

Μια παράλειψη με... ουρά κατά την επίσκεψη Νούλαντ στην Ελλάδα

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς δεν συναντήθηκε με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ, που βρέθηκε στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα

Εν πολλοίς, η συγκεκριμένη «λεπτομέρεια», μπορεί στη Voria.gr να μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση, γενικότερα όμως πέρασε εντελώς απαρατήρητη. Ωστόσο και να μας το θυμηθείτε θα έχει πολύ «ουρά» στο προσεχές μέλλον, αν και δεν το ευχόμαστε.

Περί τίνος πρόκειται; Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δεν συναντήθηκε με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ, που ήταν στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, μολονότι η τελευταία το ζήτησε!

Η ίδια λέγεται ότι ήταν πολύ δυσαρεστημένη από αυτή την εξέλιξη. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ρωτήθηκε σχετικά, είπε πως «δεν τον είδα, γιατί είχε ένα άλλο ραντεβού...»! Με την επιφύλαξη ότι πρόκειται για επίδειξη ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής, οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία μάλλον δεν κρίνεται επαρκής. Κι αυτό γιατί, η Νούλαντ ήταν εδώ για το προσφυγικό ζήτημα και ασφαλώς από μια τέτοια συνάντηση η ελληνική πλευρά μόνο να ζητήσει θα είχε: από άσκηση πίεσης, μέχρι οικονομική βοήθεια.

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί τελικά αυτή η συνάντηση δεν έγινε ποτέ. Στο υπουργείο Εξωτερικών, πάντως, δεν δείχνουν να είναι ιδιαιτέρως ανήσυχοι. Στο Μέγαρο Μαξίμου όμως;