Skip to main content

Μιχαηλίδου: Πώς και γιατί έγιναν εκτός σειράς εμβολιασμοί στη Θεσσαλονίκη

Η υφυπουργός επιχείρησε να αναλύσει το χρονικό των εκτός σειράς εμβολιασμών σε ιδρύματα, λέγοντας πως η άκρη του νήματος βρίσκεται στον Ιανουάριο.

Απαντήσεις σχετικά με τους εκτός σειράς εμβολιασμούς σε ιδρύματα του δήμου Θεσσαλονίκης, που οδήγησαν σε αποπομπές στη διοίκηση του κεντρικού δήμου αλλά και σε πολιτική αντιπαράθεση, έδωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον Ant1.

Η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι η άκρη του νήματος βρίσκεται στα τέλη Ιανουαρίου, σημειώνοντας: «στις 25 και 26 Ιανουαρίου είχε προγραμματιστεί να γίνει εμβολιασμός 400 ατόμων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο περίπου 50 άτομα ανέφεραν ότι τελικώς δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο και έτσι περίσσεψαν 25 δόσεις την μία ημέρα και 25 δόσεις την άλλη».

Υποστήριξε ότι «τότε δεν υπήρχαν οι εφεδρικές λίστες και το πρωτόκολλο για τον τρόπο που πρέπει να διατεθούν και να γίνουν τα εμβόλια σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομία, προκειμένου να μην χαθούν τα εμβόλια, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών φύλαξης τους».

Η κ. Μιχαηλίδου συμπλήρωσε ότι «βάσει της εγκυκλίου και των οδηγιών του ΕΟΔΥ, αναζητήθηκαν άνθρωποι που θα έπρεπε και θα μπορούσαν μέσα σε μιάμιση ώρα να βρεθούν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και από όσους βρέθηκαν οι μισοί ήταν εργαζόμενοι στο Κέντρο και οι άλλοι μισοί είχαν σχέση με ανθρώπους του κέντρου και κυρίως με τον γιατρό εδώ και χρόνια του Κέντρου, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Ο γιατρός ενημέρωσε ανθρώπους που γνωρίζει από το περιβάλλον του και θα μπορούσαν να μετακινηθούν άμεσα στο Κέντρο και έτσι έγιναν τα εμβόλια σε αυτούς τους ανθρώπους».

Προσέθεσε ότι η 16η Φεβρουαρίου, ημέρα για την οποία έχει ξεσπάσει ο θόρυβος και η πολιτική κόντρα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και μεταξύ Κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, «είναι η ημέρα που έγινε η δεύτερη δόση, που προφανώς έπρεπε να γίνουν στους ανθρώπους που είχαν κάνει και την πρώτη δόση», ενώ σημείωσε ότι υπεύθυνος για την όλη διαδικασία των εμβολιασμών και την διάθεση των εμβολίων είναι ο επιβλέπων ιατρός και όχι η Διοίκηση του Κέντρου.