Skip to main content

Μιχαηλίδου: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας υπολογίζεται ότι 100.000 συνταξιούχοι εργάζονται

«Ανοίγει αύριο, 26 Φεβρουαρίου 2024, η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους» δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, στην πλατφόρμα αυτή θα μπορούν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι να δηλώνουν την εργασία τους και να λαμβάνουν όλη τη σύνταξή τους.

«Υπολογίζουμε ότι 100.000 συνταξιούχοι εργάζονται. Από αυτούς, οι 36.000 το δηλώνουν. Τους ανθρώπους αυτούς πρέπει να τους βοηθήσουμε, τη σύνταξή τους την έχουν πληρώσει» προσέθεσε η κ. Μιχαηλίδου.

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στις δράσεις για την οικογένεια, που υλοποιεί η κυβέρνηση, οι οποίες ανέρχονται σε 19.

Σχετικά με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι, πλέον, ο πολίτης δεν καταβάλλει παράβολο, για να πάει στα ΚΕΠΑ και υπογράμμισε ότι ο αριθμός των γιατρών στα ΚΕΠΑ θα υπερδιπλασιαστεί. Σήμερα, οι γιατροί είναι 500 και θα αυξηθούν σε 1.200. Επίσης, οι αμοιβές τους θα αυξηθούν κατά 50%.

Ενόψει της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, η υπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική αύξηση και σημείωσε ότι ο κατώτατος μισθός θα αρχίζει από 8. «Το στοίχημα είναι να έχουμε καλούς μισθούς» σχολίασε.

Τέλος, αναφερόμενη στους ναυτικούς, η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι, μέσα από το κινητό τους, την εφαρμογή myNAT, θα μπορούν να βλέπουν όλο τον ασφαλιστικό βίο τους.