Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Είχε νοσήσει ξανά με κορωνοϊό ο διάκονος με την αφρικανική μετάλλαξη

Ο διάκονος της Μητρόπολης είχε βγει θετικός στον κορωνοϊό το φθινόπωρο, πιθανό και δεύτερο κρούσμα - Μαζικά τεστ από ΕΟΔΥ στις δυτικές συνοικίες

Ο διάκονος της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως που βρέθηκε θετικός στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού είχε νοσήσει ξανά στο παρελθόν και έκτοτε ήταν υγιής, όπως αναφέρουν πληροφορίες της Voria.gr.

Πρόκειται για διάκονο, συνεργάτη του Μητροπολίτη Βαρνάβα, που μένει στην Πολίχνη και είχε βγει θετικός στον κορωνοϊό το περασμένο φθινόπωρο όμως θεραπεύτηκε και σε επόμενα τεστ βρισκόταν αρνητικός. Νόσησε, όμως, εκ νέου και μάλιστα βρέθηκε θετικός στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού, και μπήκε σε καραντίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε καραντίνα, δεν έχει συμπτώματα και περνάει ήρεμα τη νόσο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και πιθανό δεύτερο κρούσματα. Πρόκειται για έτερο διάκονο που λειτουργούσε σε Ιερό Ναό στο Κορδελιό.

Διαβάστε: Χαρδαλιάς για Μητρόπολη Νεαπόλεως: Δεν πρόκειται για ενδοεκκλησιαστική διασπορά

Να σημειωθεί ότι από απόψε ετοιμάζονται μαζικά μοριακά τεστ στην περιοχή, που θα επικεντρωθούν σε συγκεκριμένες ενορίες της δυτικής Θεσσαλονίκης (Κορδελιό, Πολίχνη, Νεάπολη, Συκιές) και στα μέλη πέντε-έξι οικογενειών που θα ελεγχθούν στο σύνολό τους. 

Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη χρειάζεται μέρες για να εντοπιστεί, ενώ μεταδίδεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.