Skip to main content

MLS: Το πόρισμα της ΕΛΤΕ ζητούν οι μέτοχοι από την ΕΚ

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών μετά από αιτήματα ομολογιούχων και μετόχων της MLS θα ζητήσει το πόρισμα της ΕΛΤΕ για «ανακρίβειες» στα περιουσιακά στοιχεία

Εντός της εβδομάδος η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών (ΕΕΕ), κατόπιν αιτημάτων δεκάδων ομολογιούχων και μετόχων της MLS θα ζητήσει εκ μέρους τους από την Ε.Κ. το πόρισμα της ΕΛΤΕ που (κατά τον οικονομικό Τύπο) εντόπισε ανακρίβειες και εσφαλμένη καταχώρηση στα ποσά των άυλων περιουσιακών στοιχείων της MLS (π.χ. δαπάνες ανάπτυξης software) και οδήγησε στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής.

Θα απευθύνει δε ανάλογο αίτημα στην εταιρεία εκτιμώντας ότι «αν όντως θέλει να επιδείξει διάθεση συνεργασίας και δεν έχει κάτι να κρύψει, θα αποδεχτεί την κοινοποίηση του πορίσματος στους μετόχους και πιστωτές της. Μια τέτοια κίνηση θα ενδυναμώσει τις απόψεις ότι τα πιθανολογούμενα προβλήματα της MLS δεν έχουν καμία ομοιότητα με τα αντίστοιχα της FF και ότι με κατάλληλες κινήσεις θα αρθούν τα τρέχοντα ζητήματα της».

Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με την ΕΕΕ, δηλαδή εάν επιβεβαιωθούν ατασθαλίες στη διαμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων, το πλήγμα στο - πληγωμένο ακόμα από το σκάνδαλο της FF Ελληνικό Χρηματιστήριο- θα είναι όντως τεράστιο. Σημειώνεται επίσης ότι οι επενδυτές των ομολόγων της MLS, ακόμα και του πρόσφατου 3ου ομολόγου μόλις πριν 10 μήνες, τον Ιούλιο του 2019, διάβασαν και εμπιστεύτηκαν την πιστοληπτική αξιολόγηση της ICAP που κατέτασσε την εταιρεία σε βαθμό Β, ήτοι χαμηλού πιστωτικού κινδύνου.

Όπως αναφέρει το πληροφοριακό έγγραφο του ομολόγου: «Σχετικά με την διαβάθμιση (Credit Rating) Β, στην οποία κατατάχθηκε η MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΜΛΣ Α.Ε. και σύμφωνα με την ICAP Group A.E. η, αναφέρεται ότι αυτή υποδηλώνει χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις οι οποίες ενδέχεται να επηρεαστούν αλλά σε μικρό βαθμό από δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και επομένως η πιστοληπτική τους ικανότητα παραμένει σχετικά σταθερή. Οι επιχειρήσεις με διαβάθμιση Β χαρακτηρίζονται από τα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα τους, τη σταθερή πορεία και την ικανοποιητική θέση τους στην αγορά».

Η ΕΕΕ σημειώνει για λόγους αντιστοίχισης ότι «η επίδο

ξη ανάδοχος του project του Καζίνο στο Ελληνικό, αξιολογήθηκε πρόσφατα με Caa2 , που είναι πολλές βαθμίδες κατώτερα από την αξιολόγηση που είδαν οι υποψήφιοι επενδυτές του ομολόγου της MLS…».

Η ΕΕΕ εκτιμά μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση της MLS θα ενεργήσει κατάλληλα και άμεσα για να αξιοποιήσει την πληθώρα των υποστηρικτικών χρηματοδοτικών εργαλείων που αναπτύσσονται την τρέχουσα περίοδο για να αντιμετωπιστεί η οικονομική καθίζηση λογω της πανδημίας, ώστε να επανέλθει η ηρεμία στην χρηματιστηριακή εικόνα της επιχείρησης.