Skip to main content

Μνημόνιο Συνεργασίας Thess INTEC με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης

Μια σημαντική συνεργασία για το οικοσύστημα τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης

Μία πολύ σημαντική συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης (ΚΙΤ) εγκαινιάζει το Thess Intec, o φορέας που υλοποιεί το τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί,  με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης στην Θεσσαλονίκη του προέδρου της και του ΚΙΤ και του Helmholtz – Ένωσης των 18 ερευνητικών κέντρων της Γερμανίας, Pr. Dr. Otmar D. Wiestler. 

Κατά την υπογραφή της συνεργασίας αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνεργασία μεταξύ των Οικοσυστημάτων Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης και της Γερμανίας η οποία φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ενεργό ανάπτυξη Thess INTEC.

Σημειώνεται ότι η Helmholtz έχει 45.000 εργαζόμενους και διαχειρίζεται ερευνητικά κονδύλια της τάξεως των 5 δις. ευρώ.

Τα κέντρα της Helmholtz σχεδιάζουν και διατηρούν πολυάριθμες ισχυρές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, όπως το πιο ισχυρό λέιζερ ακτίνων Χ στον κόσμο ή υπερυπολογιστές κορυφαίας διεθνούς κατηγορίας. Δορυφόροι, αεροσκάφη και ερευνητικά πλοία συλλέγουν σημαντικά δεδομένα για λογαριασμό του Helmholtz που είναι είναι ένας από τους κορυφαίους ερευνητικούς οργανισμούς, λειτουργώντας με διεθνή πρότυπα.