Skip to main content

Mπαχτσελί: Εχθρική ενέργεια των ΗΠΑ η κατάρριψη του drone

«Επιχείρησαν να κάνουν επίδειξη δύναμης υπέρ των τρομοκρατών εναντίον μιας χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ» τόνισε μεταξύ άλλων ο βετεράνος πολιτικός

Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του κόμματός του στην επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας στο Ιράκ και τη Συρία, κατηγορώντας παράλληλα τις ΗΠΑ για την πρόσφατη κατάρριψη ενός τουρκικού drone.

«Στις 5 Οκτωβρίου το 2023, κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επιδρομής ένα drone καταρρίφθηκε από τις ΗΠΑ καθώς θεωρήθηκε ως απειλή. Καταδικάζω αυτή την παράνομη και εχθρική ενέργεια. Οι ΗΠΑ έριξαν βολές από τα χαρακώματα του PKK/ΥPG. Eίναι ξεκάθαρο. Δυστυχώς οι ΗΠΑ είναι είναι στην ίδια γραμμή, στην ίδια θέση, είναι στην ίδια κατηγορία με το PKK. Επιχείρησαν να κάνουν επίδειξη δύναμης υπέρ των τρομοκρατών εναντίον μιας χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ. H ανακοίνωση τους πως υποστηρίζουν την Τουρκία είναι τακτική ενέργεια και πονηρή ανακοίνωση. Ας μη σταθούν δίπλα μας αλλά ούτε να μπλέκουν στα πόδια μας, και δεν ευχόμαστε τίποτα άλλο», τόνισε ο εθνικιστής πολιτικός Μπαχτσελί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ομάδας του κόμματός του στις 10 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών αμερικανικά F-16 κατέρριψαν το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, επιχειρούσε πολύ κοντά στα αμερικανικά στρατεύματα. Οπως υποστήριξαν, ο αμερικανικός στρατός είχε προειδοποιήσει την Τουρκία για την επικίνδυνη εγγύτητα της ακτίνας δράσης του drone.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας πρέπει να πάνε όσο πιο μακριά μπορούν και να καθαρίσουν την περιοχή από την τρομοκρατία» πρόσθεσε στη συνέχεια ο Μπαχτσελί.

Το νομοσχέδιο, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί στο κοινοβούλιο, προτείνει την παράταση της αποστολής του τουρκικού στρατού στο Ιράκ και τη Συρία για δύο επιπλέον χρόνια, αρχής γενομένης από τις 30 Οκτωβρίου.

Πηγή: Καθημερινή