Skip to main content

Μπαχτσελί για εκλογές: Το τουρκικό έθνος έχει δώσει την αδιαμφισβήτητη ετυμηγορία του

«Οι εκλογές έγιναν σε ένα διαφανές, έντιμο και νόμιμο πλαίσιο», σημείωσε ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν

Το τουρκικό έθνος έδωσε σε ολόκληρο τον κόσμο ένα μάθημα δημοκρατίας, και έχει δώσει την αδιαμφισβήτητη ετυμηγορία του υποστηρίζει ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σε μήνυμά του για τον πρώτο γύρο των τουρκικών εκλογών, που βρήκαν τον Ερντογάν να προηγείται με σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, «οι Προεδρικές και Βουλευτικές Εκλογές έχουν ιστορικό χαρακτήρα από την άποψη της τουρκικής πολιτικής και δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο, το τουρκικό έθνος έδωσε σε ολόκληρο τον κόσμο ένα μάθημα δημοκρατίας και άφησε σε αχρηστία αδικαιολόγητους ισχυρισμούς, απρεπή υπονοούμενα και αβάσιμες κατηγορίες».

«Το αγαπημένο μας έθνος προστατεύει την ελευθερία της βούλησής του», είπε ο Μπαχτσελί. 

«Το αγαπημένο μας έθνος υπερασπίστηκε την ελευθερία της βούλησής του. Οι εκλογές έγιναν σε ένα διαφανές, έντιμο και νόμιμο πλαίσιο. Έχει γίνει φανερό το γεγονός ότι η Τουρκία έχει φτάσει σε προηγμένα και υψηλά πρότυπα δημοκρατίας και έχει συνάψει συμμαχία με όλους όσοι είναι αμερόληπτοι και αδιάβλητοι. Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν σε αξιοσημείωτο επίπεδο. Το τουρκικό έθνος αντικατοπτρίζει τη βούληση και τις φιλοδοξίες του για τον νέο αιώνα στις κάλπες». 

«Είναι αναπόφευκτη ανάγκη για όλα τα πολιτικά κόμματα και συμμαχίες να σεβαστούν την εκδηλωμένη βούληση του έθνους. Φυσικά, το αγαπημένο μας έθνος έχει δώσει την αδιαμφισβήτητη ετυμηγορία του. Ο ενθουσιασμός όσων σκοπεύουν να αμφισβητήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα, να ανάψουν τα αίματα και να προκαλέσουν πολιτική αναταραχή έχει παραμείνει στους υπολογισμούς τους. Με ειρήνη και ασφάλεια διεξήχθησαν οι Προεδρικές και Βουλευτικές Γενικές Εκλογές σε όλα τα εκλογικά σημεία, εκτός από ελάχιστα θλιβερά γεγονότα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μπαχτσελί.