Skip to main content

Μπήκαν οι υπογραφές για υπόγειους κάδους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Υπεγράφη η σύμβαση για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων στο ιστορικό κέντρο της πόλης - Τα οφέλη του έργου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 9 μήνες

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση του έργου «Κατασκευή ορυγμάτων για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης», ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων-Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο αφορά στην εκσκαφή ορυγμάτων σε επιλεγμένες θέσεις στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης και ειδικότερα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Τσιμισκή, Δωδεκανήσου, Εγνατίας και Αγγελάκη, για την τοποθέτηση συστήματος υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι με την υπ’ αριθμόν 96/29-1-2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η χωροθέτηση 40 θέσεων εντός του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, με στόχο την τοποθέτηση 100 συνολικά υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων.

Παράλληλα, συντάχθηκε και δημοπρατήθηκε η μελέτη με τίτλο «Προμήθεια και τοποθέτηση 80 υπόγειων συστημάτων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων», προϋπολογισμού 1.306.960€.

Με την υλοποίηση του παραπάνω έργου, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, θα επιτευχθεί:

- αναβάθμιση και ανάδειξη του αστικού φυσικού περιβάλλοντος
- βελτίωση των συνθηκών υγιεινής με εκσυγχρονισμό του αστικού εξοπλισμού
- βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και της εικόνας της πόλης για τους επισκέπτες
- βιώσιμη διαχείριση σημαντικού ποσοστού των αστικών απορριμμάτων.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε εννέα μήνες και οι εργασίες θα εκτελεστούν υπό την εποπτεία της Εφορίας Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης.