Skip to main content

Μπιμπίλας: Το πρώτο φιλί μεταξύ ανδρών στο ελληνικό θέατρο (φωτο)

Ο Σπύρος Μπιμπίλας πόσταρε στο Instagram μια φωτογραφία από το 1981 που απεικονίζει τον ίδιο με τον ηθοποιό Γιώργρο Κροντήρη να ανταλλάσσουν ένα φιλί

Αναδρομή στο παρελθόν για τον Σπύρο Μπιμπίλα με αφορμή την Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, χθες.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας πόσταρε στο Instagram μια φωτογραφία από το 1981 που απεικονίζει τον ίδιο με τον ηθοποιό Γιώργρο Κροντήρη να ανταλλάσσουν ένα φιλί, από τα πρώτα γκέι φιλιά στο ελληνικό θέατρο.

Το φιλί είχε δωθεί τότε για τις ανάγκες της παράστασης «Η μοίρα και τα μάτια των ανδρών». Ηταν το 1981 στο θέατρο ΑΣΚΟΣ της Δροσοπούλου, ένα όπως γράφει και ο Σπύρος Μπιμπίλας «πολύ τολμηρό για την τότε εποχή, έργο σκληρό και βαθειά ανθρώπινο μέσα στο κελί ενός αναμορφωτηρίου».

Το πρώτο γκέι φιλί στο ελληνικό θέατρο

«1981…Το πρωτο gay φιλί στην ιστορία του Ελληνικου θεάτρου.. Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ του Τζών Χερμπερτ. Σε σκηνοθεσια του πολυταλαντου Κωνσταντίνου Μάριου που το ειχε μεταφρασει κ δυστυχως δεν βρισκεται πια αναμεσα μας. Στο θεατρο ΑΣΚΟΣ της Δροσοπουλου που δεν υπαρχει πια και χτιστηκε με τον μοχθο της σπουδαιας τότε ομάδας του ΑΣΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ..Μεγαλη επιτυχια και πολυ τολμηρό για την τότε εποχή,εργο σκληρο κ βαθεια ανθρώπινο μεσα στο κελί ενος αναμορφωτηρίου… Όλη η Αθήνα περασε για να το δει.. Στη φωτο μαζι με τον αγαπητο συνάδελφο Γίώργο Κροντήρη».