Skip to main content

Μπόρις: Διαδικτυακή συνάντηση ηγετών G7 για το Αφγανιστάν

Ο Βρετανός πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Γάλλο πρόεδρο για την τρέχουσα κατάσταση στο Αφγανιστάν - Συνεργασία για το μακροπρόθεσμο μέλλον της χώρας

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Βρετανός πρωθυπουργός με τον Γάλλο πρόεδρο σήμερα το απόγευμα κατά την οποία συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Ο Μπόρις Τζόνσον όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, «τόνισε την ανάγκη να συγκεντρωθεί η διεθνής κοινότητα και να υιοθετήσει μια ενιαία προσέγγιση για το Αφγανιστάν, τόσο όσον αφορά την αναγνώριση οποιασδήποτε μελλοντικής κυβέρνησης όσο και την προσπάθεια πρόληψης μιας ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης.»

Γι’ αυτόν τον σκοπό, ο κ. Τζόνσον εξέφρασε στον Εμανουέλ Μακρόν την πρόθεσή του να φιλοξενήσει μια διαδικτυακή συνάντηση ηγετών της G7 για το Αφγανιστάν τις επόμενες ημέρες.

Οι δύο ηγέτες τόνισαν τη συνεχή σημασία της συνεργασίας για το μακροπρόθεσμο μέλλον του Αφγανιστάν ενώ συμφώνησαν στην προτεραιότητα απομάκρυνσης των υπηκόων των δυο χωρών, αλλά και «άλλους πολίτες» στην ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στρίτ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα συνεργαστούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με στόχο «μια πιθανή κοινή απόφαση για το Αφγανιστάν».

Πηγή: ertnews.gr