Skip to main content

«My Beach. Our Planet»: 670 εθελοντές καθάρισαν 62.000 τ.μ. παραλίες σε όλη την Ελλάδα

Σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί παραλιών σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα & Κρήτη, ενώ η εταιρεία προχώρησε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε 186 επαγγελματίες εστίασης

Για 2η χρονιά πραγματοποιήθηκε περιβαλλοντική πρωτοβουλία της Pernod Ricard Hellas «My Beach. Our Planet» σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθαρίζοντας περισσότερα από 62.000 τ.μ. παραλιών στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και την Καλαμάτα και συλλέγοντας 1,8 τόνους απορριμμάτων με τη συμμετοχή 670 εθελοντών πολιτών. 

Η Pernod Ricard Hellas, στο πλαίσιο των στόχων της πρωτοβουλίας για τη διαμόρφωση μιας κουλτούρας βιώσιμης συμπεριφοράς στον κλάδο της εστίασης, πραγματοποίησε και φέτος εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργαζόμενα beach bars αναφορικά με την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών λειτουργίας, εκπαιδεύοντας 186 επαγγελματίες εστίασης. Για μια ακόμη χρονιά, παρείχε στα συνεργαζόμενα bars τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια και οικολογικά καλαμάκια συνεισφέροντας στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων κατά 1,8 τόνους. Παράλληλα, τοποθετήθηκαν επιπλέον σημάνσεις με χρήσιμες συμβουλές οικολογικής συμπεριφοράς καθώς και κάδοι ανακύκλωσης, συμβάλλοντας στη συγκέντρωση 8 τόνων γυαλιού & πλαστικού για ανακύκλωση.

Image

Επιπλέον, η δράση «My Beach. Our Planet» προχώρησε φέτος σε συνεργασία με το πρόγραμμα για την ανακύκλωση αποτσίγαρων «Γόπα Project», στο πλαίσιο της οποίας τοποθετήθηκαν σταχτοδοχεία στις παραλίες όπου πραγματοποιήθηκαν οι καθαρισμοί, συμβάλλοντας με ακόμη μία ενέργεια στην προστασία των παραλιών από τη ρύπανση.