Skip to main content

Μυστήριο στη Σόλωνος με το νεκρό έμβρυο: Αναζητείται η μητέρα - Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει και λίστα με τις γυναίκες που είχαν επισκεφθεί τον χώρο το τελευταίο χρονικό διάστημα - Σήμερα η νεκροψία - νεκροτομή

Την άκρη του νήματος στην υπόθεση θρίλερ του νεκρού εμβρύου που εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας από έναν υπάλληλο συνεργείο αποφράξεων σε αποχετευτικό σύστημα έξωθεν του γραφείου των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στη Σόλωνος προσπαθούν να βρουν οι Αρχές.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό της μητέρας και τη σκιαγράφηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες κατέληξε το βρέφος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με καλά ενημερωμένες πηγές να εκτιμούν πως είτε βρισκόμαστε μπροστά σε μία υπόθεση παράνομης έκτρωσης, είτε κάποια από τις γυναίκες που είχαν επισκεφθεί τα γραφεία των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» γέννησε στην τουαλέτα και αποχώρησε.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό της μητέρας, οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει και λίστα με τις γυναίκες που είχαν επισκεφθεί τον χώρο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σήμερα πάντως πρόκειται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή η οποία ίσως φωτίσει κάποιες από τις σκοτεινές γωνίες της ιστορίας.

Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, αφού ο υπάλληλος του συνεργείου αποφράξεων εντόπισε το νεκρό έμβρυο, στη συνέχεια το μετέφερε στα εν λόγω γραφεία και ενημέρωσε τους υπεύθυνους του χώρου, χωρίς όμως να ενημερώσει σχετικά τις Αρχές. Το έκανε αρκετά αργότερα, όταν και είπε όσα συνέβησαν στον επικεφαλής της επιχείρησης που εργάζεται.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν τους υπεύθυνους των γραφείων, οι οποίοι, στην ερώτηση γιατί δεν ειδοποίησαν τις Αρχές, ανέφεραν πως σκόπευαν να ενημερώσουν το πρωί της Τρίτης τον ιατροδικαστή. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μίλησαν με τον κοινωνικό λειτουργό και υπεύθυνο των γραφείων, αλλά και με τη γυναικολόγο που βλέπει γυναίκες εθελοντικά, η οποία ανέφερε ότι όσο καιρό είναι εκεί, δεν είχε παρατηρήσει κάποια γυναίκα να έχει επιπλοκές.

Πηγή: protothema.gr