Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021
x

ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΚΘ

Τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατο του συναδέλφου, αναφέρει.

Τη βαθύτατη θλίψη του και τα ειλικρινά του συλλυπητήρια στους οικείους του 44χρονου συμβασιούχου εργαζόμενου στον τομέα της καθαριότητας στο Δήμο Θεσσαλονίκης εκφράζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο άτυχος άνδρας έχασε τη μάχη για τη ζωή έπειτα από τον τραυματισμό του πριν από μια εβδομάδα εν ώρα εργασίας έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

«Καλούμε τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατο του συναδέλφου και πατέρα δυο ανήλικων παιδιών», τονίζει το ΕΚΘ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, «ο θάνατος του συναδέλφου έρχεται να προστεθεί στον τραγικό θάνατο της 62χρονης εργαζόμενης στο τμήμα καθαριότητας στο Δήμο Ζωγράφου, που προηγήθηκε πριν λίγες ημέρες, μεγαλώνοντας τη μαύρη λίστα των εργαζομένων - θυμάτων».

«Δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλα θύματα», επισημαίνει το ΕΚΘ και καταλήγει: «Είναι ζήτημα ζωής και ασφάλειας η δημιουργία και η απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων προστασίας των εργαζομένων και των μέτρων υγιεινής στους χώρους εργασίας, τόσο από την πλευρά της εργοδοσίας, όσο και από την πλευρά των εργαζομένων οι οποίοι θα πρέπει να αρνούνται την έκθεση τους σε κίνδυνο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ