Skip to main content

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τουλάχιστον 20 νεκροί από την έκρηξη σε αποθήκη καυσίμων

Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 20 άτομα και να εισαχθούν στο νοσοκομείο τουλάχιστον 290 άλλοι

Η έκρηξη σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 20 άτομα και να εισαχθούν στο νοσοκομείο τουλάχιστον 290 άλλοι. Πολλοί από αυτούς «εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση» τονίζουν οι αρμενικές αρχές του Καραμπάχ.

Η έκρηξη διέσχισε την περιφερειακή πρωτεύουσα του εθνοτικού θύλακα της Αρμενίας που ονομάζεται Στεπανακέρτ από τους Αρμένιους και Χανκέντι για τους Αζέρους.

Δεν ήταν άμεσα σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε καθώς οι κάτοικοι σχημάτιζαν ουρά για να προμηθευτούν καύσιμα για τα αυτοκίνητά τους προκειμένου να εγκαταλείψουν την περιοχή. Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν σε «σοβαρή ή εξαιρετικά σοβαρή» κατάσταση, δήλωσε ο Στεπανιάν. Πρόσθεσε ότι οι τραυματίες θα πρέπει να μεταφερθούν αεροπορικώς εκτός της περιοχής για ιατρική περίθαλψη προκειμένου να σωθεί η ζωή τους.

Σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση της Αρμενίας, 13.550 άνθρωποι πέρασαν στην Αρμενία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ από τις 03:00 το πρωί.