Skip to main content

Ναυαγούν οι συζητήσεις για τη συνεργασία Λεκάκη - Ζαρωτιάδη

Οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει εδώ και μέρες, αλλά από τις επαφές οι οποίες έγιναν την Πρωτομαγιά διαφάνηκε ότι δεν υπήρχε δυνατότητα συνεννόησης.

Προς ναυάγιο φαίνεται να οδηγείται η προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρώτη» με υποψήφιο τον Πέτρο Λεκάκη και της «Υψίπολις» με υποψήφιο τον Γρηγόρη Ζαρωτιάδη.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν ξεκινήσει εδώ και μέρες ωστόσο, από τις επαφές οι οποίες έγιναν την Πρωτομαγιά διαφάνηκε ότι δεν υπήρχε δυνατότητα συνεννόησης.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr στις συζητήσεις μεταξύ του κ. Λεκάκη και του κ. Ζαρωτιάδη είχαν διαπιστωθεί σημαντικές συγκλίσεις τόσο σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων όσο και στη στελέχωση του πιθανού κοινού ψηφοδελτίου. Ωστόσο οι δύο υποψήφιοι έπρεπε να συμφωνήσουν και στο πιο ακανθώδες θέμα σχετικά με το ποιος θα ηγηθεί αυτού του νέου κοινού συνδυασμού. Για το θέμα αυτό ο κ. Ζαρωτιάδης πρότεινε να είναι ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος και σε περίπτωση που ο κοινός συνδυασμός συμπράξει μετεκλογικά με άλλες παρατάξεις για τη συγκρότηση πλειοψηφίας στο δήμο, ο ίδιος να μην αναλάβει κανένα αξίωμα, όπως για παράδειγμα κάποια αντιδημαρχία, αλλά αυτά να τα διαχειριστεί ο κ. Λεκάκης.

Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες η πρόταση αυτή απορρίφθηκε οριστικά από την πλευρά του κ. Λεκάκη και ελλείψει εναλλακτικών λύσεων στο κρίσιμο αυτό θέμα, η συνεργασία φαίνεται να οδηγείται οριστικά σε ναυάγιο.

Τις εξελίξεις αυτές επιβεβαίωσε ο κ. Ζαρωτιάδης ο οποίο μιλώντας στην Voria.gr είπε ότι «εμείς θα πάμε την Παρασκευή να καταθέσουμε το συνδυασμό στο Πρωτοδικείο προκειμένου να διαψεύσουμε και εμπράκτως φήμες που κυκλοφορούν και μας θέλουν να αποσυρόμαστε από τις εκλογές». Σύμφωνα με τον ίδιο, η «Υψίπολις» θα καταθέσει μόνον υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και με ανακοίνωσή της στη συνέχεια θα γνωστοποιήσει ποιον συνδυασμό θα στηρίξει σε καθένα από τα δημοτικά διαμερίσματα.