Skip to main content

Νέα Αριστερά για Ταχιάο: Με τις επιθέσεις και τις προσβολές δεν θα ξεφύγει από την «τραγωδία του Flyover»

Η κοινοβουλευτική ομάδα αναφέρεται σε ειρωνείες προς τους πολίτες και λεονταρισμούς από τον υφυπουργό

Για επίθεση με ειρωνείες προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και λεονταρισμούς κατηγορεί η Νέα Αριστερά τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο για τις δηλώσεις του περί «παλαιοχριστιανισμού» στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με θέμα την κατασκευή του Flyover.

Διαβάστε σχετικά: Ταχιάος για αντιδράσεις στο Flyover: Ανακαλύπτω ότι ο παλαιοχριστιανισμός δεν κατοικεί μόνο στην Κορινθία (vid)

«Με απογοήτευση και θυμό ακούσαμε για ακόμα μια φορά τον υφυπουργό μεταφορών και υποδομών, Νίκο Ταχιάο να επιτίθεται με ειρωνείες στους πολίτες που αντιδρούν στην κατασκευή και τις επιπτώσεις του FLYOVER, χαρακτηρίζοντάς τους «παλαιοχριστιανούς» και κατηγορώντας τους για γκρίνια και μιζέρια. Αυτή τη φορά επέλεξε ως βήμα για τους λεονταρισμούς του την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, καταφέρνοντας να προσβάλει τους πάντες, σε μια συζήτηση που ούτως ή άλλως η πολιτεία όφειλε να διεξάγει πολύ πριν αποφασίσει την κατασκευή του έργου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά και προσθέτει:

«Καλά θα κάνει ο Θεσσαλονικιός εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, να απολογηθεί στους πολίτες όλης της Βόρειας Ελλάδας για το γεγονός πως η κατασκευή του FLYOVER ξεκίνησε χωρίς καμία μελέτη κυκλοφοριακών επιπτώσεων και χωρίς σχέδιο για τα έκτακτα μέτρα που θα έπρεπε να παρθούν όσο το έργο κατασκευάζεται.

Παράλληλα, οφείλει αντί να μας μαλώνει, να μας εξηγήσει ρητά ποιος ευθύνεται για τις αποζημιώσεις που «με το καλημέρα» θα πάρει ο ανάδοχος του έργου. Αποζημιώσεις για μια καθόλου τυχαία όπως αποδεικνύεται καθυστέρηση εκκίνησης του έργου επί έξι μήνες, διάστημα κατά το οποίο διεξήχθησαν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Προφανώς γιατί δεν ήθελε το κόμμα του να διεξάγει εκλογές με τέτοιο καθημερινό κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Ο κύριος Ταχιάος θα έπρεπε επιπλέον να ξέρει πως με προκλητικό ύφος, ευθείες επιθέσεις και προσβολές όπως αυτές που εκτόξευσε χθες βράδυ, δεν θα ξεφύγει ούτε αυτός ούτε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τις τεράστιες ευθύνες τους για την «τραγωδία του Flyover».

Αν τυχόν δεν το ξέρει, είμαστε εμείς εδώ για να του το υπενθυμίζουμε. Η Νέα Αριστερά  Θεσσαλονίκης δεσμεύεται να σταθεί στο πλευρό των Θεσσαλονικέων πολιτών στις δίκαιες διεκδικήσεις τους για τη λήξη του καθημερινού τους κυκλοφοριακού εφιάλτη. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μπορεί να αισθάνεται βέβαιη ότι στην απόπειρα εξαπάτησης και καταταλαιπώρησης του λαού της πόλης μας, θα μας βρίσκει διαρκώς μπροστά της» καταλήγει η ανακοίνωση.