Skip to main content

Νέα ευρήματα από την ΕΕΕΠ για τον παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο

Μη αδειοδοτημένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες τυχερών παιγνίων στην ελληνική επικράτεια παρείχαν 48 ακόμη ιστότοποι, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων.

Σε 992 ανέρχονται πλέον οι ιστότοποι που συμπεριλαμβάνονται στη «μαύρη λίστα» της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, μετά την προσθήκη 48 επιπλέον ιστοτόπων, που παρείχαν παράνομες υπηρεσίες στην Ελλάδα.

Στις έρευνες που διενήργησαν τα αρμόδια όργανα, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων για την πάταξη του παράνομου τζόγου και την προστασία του κοινού, διαπιστώθηκε ότι 48 ιστότοποι παρείχαν μη αδειοδοτημένες υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου στην ελληνική επικράτεια, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων.

Η 17η έκδοση της Blacklist είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της Ε.Ε.Ε.Π.

Επισημαίνεται ότι, σε όλους τους ιστοτόπους που είναι εγγεγραμμένοι στη Blacklist επιβάλλεται απαγόρευση πρόσβασης από ελληνική IP, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Οι δε πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs), διακόπτουν άμεσα, με τη γνωστοποίηση της Blacklist, την πρόσβαση σε όλους τους ιστοτόπους/ονόματα χώρου που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο.

Σχετικές καταγγελίες μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@gamingcommission.gov.gr.

Τέλος, η Ε.Ε.Ε.Π. συνιστά στους παίκτες τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή των ιστοτόπων, στα παίγνια των οποίων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν.