Skip to main content

Νέα συγκέντρωση την Κυριακή για ανέγερση νηπιαγωγείου δίπλα από την «Αλυσίδα»

Η συγκέντρωση, στην οποία καλεί η παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα» θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 στη συμβολή Αλεξάνδρου Παπαναστασίου με Αλεξάνδρου Σταύρου.

Σε νέα συγκέντρωση με αίτημα να ανεγερθεί νηπιαγωγείο στο οικόπεδο δίπλα από την «Αλυσίδα» καλεί για αύριο, Κυριακή 18 Απριλίου, η παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης «Η Πόλη Ανάποδα».

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 στη συμβολή Αλεξάνδρου Παπαναστασίου με Αλεξάνδρου Σταύρου, ενώ όπως αναφέρει το δημοτικό σχήμα, θα συλλεχθούν υπογραφές για το ζήτημα και θα γίνει συζήτηση για τη μορφή των επόμενων δράσεων.

Σημείωνεται πως ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Διαβάστε σχετικά: Θεσσαλονίκη: Ζητούν να γίνει νηπιαγωγείο το οικόπεδο πίσω από την Αλυσίδα (vid)

Όπως ανέφερε η παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα» στην ανακοίνωσή της για το θέμα:
 
«Πιθανόν να γνωρίζετε πως ο παρατημένος και περιφραγμένος χώρος στην συμβολή των οδών Αλ. Σταύρου και Αλκμήνης στην περιοχή Χαριλάου προοριζόταν για την οικοδόμηση Νηπιαγωγείου.

Μετά από μια απαράδεκτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, το οικόπεδο θα επιστρέψει στους ιδιοκτήτες του, γιατί τρεις δεκαετίες τώρα οι Δημοτικές Αρχές και οι Κυβερνήσεις δεν διέθεσαν τα απαραίτητα χρήματα για την αποζημίωση της απαλλοτρίωσης.

Δεν θα επιτρέψουμε αυτή η απόφαση να περάσει στα ψιλά γράμματα. Διεκδικούμε να αναιρεθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να βρεθούν τα χρήματα και να προχωρήσει η οικοδόμηση του νηπιαγωγείου που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή.

Θα προχωρήσουμε σε συλλογή υπογραφών και κατάθεσή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο».