Skip to main content

Νέες ερευνήτριες αναζητά μέσω της δράσης «#Her_Research» ο ΣΕΓΕ

Πού μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενες

Προθεσμία μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2024 προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις και ερευνητικές προτάσεις έχουν οι ενδιαφερόμενες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον τρίτο κύκλο «#Her_Research» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (ΣΕΓΕ), για την υποστήριξη των γυναικών στην έρευνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην προαναφερόμενη δράση, που επιβραβεύει καινοτόμες ιδέες, υπηρεσίες και προϊόντα, μπορούν να συμμετάσχουν ερευνητικές ομάδες ή/και μεμονωμένες ερευνήτριες που δεν έχουν ακόμη εισέλθει στον χώρο του επιχειρείν και η δραστηριότητά τους δεν είναι ήδη υποστηριζόμενη από άλλες επίσημες δράσεις. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση και συγκεκριμένα στη διεύθυνση: https://forms.office.com/e/YeiUTu56Sr

Παράλληλα τονίζεται ότι στον πρώτο κύκλο της δράσης υποβλήθηκαν 25 αιτήσεις εκ των οποίων προέκυψαν 13 υποψήφιες ερευνητικές ομάδες και μία νικήτρια, ενώ αντίστοιχα στον δεύτερο υποβλήθηκαν 58 αιτήσεις (42 υποψήφιες ερευνητικές ομάδες και οκτώ νικήτριες).

Τα βραβεία της δράσης θα απονεμηθούν για κάθε πεδίο χωριστά. Ειδικότερα το πρώτο θα δοθεί σε τρεις ερευνητικές ομάδες που θα λάβουν δωρεάν υποστήριξη συγγραφής ερευνητικών προτάσεων για το Horizon Europe ή για αντίστοιχο ερευνητικό πρόγραμμα από εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών συμβούλων. Το δεύτερο βραβείο θα αφορά σε πέντε ερευνητικές ομάδες, που θα λάβουν δωρεάν ένα πλήρες εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό πακέτο δέκα ωρών από εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών συμβούλων, ενώ προβλέπεται και επιβράβευση μπόνους, όπου όλες οι συμμετέχουσες ερευνήτριες θα παρακολουθήσουν ένα δίωρο εξειδικευμένο σεμινάριο με θέμα τους ερευνητικούς πόρους και θα επωφεληθούν από δύο ώρες mentoring επί του θέματος.

Τη διαδικασία αξιολόγησης των ερευνητικών προτάσεων προς βράβευση στον τρίτο κύκλο «#Her_Research», θα συντονίσει και θα εποπτεύει Επιστημονική Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από Καθηγητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων από όλη την Ελλάδα και θα ανακοινωθεί σύντομα. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα συγκεντρωθούν και θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης που έχει οριστεί από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος - Σ.Ε.Γ.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν στον αριθμό 2310 - 224440 ή να επικοινωνούν με τον ΣΕΓΕ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο members@sege.gr.