Skip to main content

Νέες εξελίξεις σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ - Ανακοινώνει υποψηφιότητα για την προεδρία η Γεροβασίλη

Τα δύο νέα στρατόπεδα που δημιουργούνται στο κόμμα

Ημέρα εξελίξεων αναμένεται να είναι η σημερινή καθώς το απόγευμα αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο, μεταξύ των οποίων και η Όλγα Γεροβασίλη.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το Σάββατο κλειδώνει η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη για την προεδρία - Το παρασκήνιο

Η Όλγα Γεροβασίλη σύμφωνα με πληροφορίες είναι το πρόσωπο που θα στηριχθεί ενιαία απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και αναμένεται σήμερα να ξεκαθαρίσει δημοσίως αν τελικά θα είναι υποψήφια ή όχι.

Το βράδυ της Πέμπτης αφού ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι Τσίπρα και δήλωσε έτοιμος για τετραπλές εκλογές, προέδρου και κομματικών οργάνων, λέγοντας «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», σε ουδέτερο χώρο συνεδρίασαν 8 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σύμφωνα με πληροφορίες... έδειξαν Όλγα Γεροβασίλη για υποψήφια αντίπαλο.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, αλλά και οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης.

Από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι, οι περισσότεροι κατέληξαν στην Όλγα Γεροβασίλη ως την υποψηφιότητα που σε αυτή τη φάση μπορεί να επαναφέρει το κόμμα στην πολιτική και να αποτελέσει την πιο αξιόπιστη πρόταση ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Αμέσως την κάλεσαν στο τηλέφωνο και της ζήτησαν να μπει και εκείνη στη σύσκεψη. Η κυρία Γεροβασίλη φέρεται να αποδέχθηκε την πρόκληση-πρόσκληση.

Χθες η Όλγα Γεροβασίλη είχε μπαράζ ραντεβού στη Βουλή. Στο γραφείο της συναντήθηκε με τον Διονύση Τεμπονέρα ο οποίος λίγο αργότερα από το βήμα του Συνεδρίου δήλωνε ότι θα παραμερίσει «για το κοινό καλό», τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη

Η πλευρά Κασσελάκη παραμένει ως έχει, με τα στελέχη που τον στηρίζουν να είναι τα γνωστά: ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Ρένα Δούρου, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Νίνα Κασιμάτη, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Πέτρος Παππάς, η Δώρα Αυγέρη, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Θανάσης Οικονόμου κ.ά.

Ποιοι στηρίζουν Γεροβασίλη

Την υποψηφιότητα Γεροβασίλη, εφόσον τελικώς κατατεθεί, θα στηρίξουν όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που είχαν έρθει σε ρήξη με τον κ. Κασσελάκη, πλην Τζάκρη, Τελιγιορίδου. Ο κ. Βασιλειάδης μετείχε, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, στη σύσκεψη των 8 χθες βράδυ και δήλωσε (στον ρ/σ Παραπολιτικά) ότι «δεν είναι αυτονόητη» μια νίκη Κασσελάκη.

Και ο Γιώργος Τσίπρας αναμένεται να στηρίξει την κυρία Γεροβασίλη -σε αυτή την περίπτωση θα μιλάμε για μετατόπιση από το στρατόπεδο Κασσελάκη.

Γρίφος παραμένει η στάση Παππά (ο οποίος έχει αξιόλογη εσωκομματική επιρροή και μηχανισμό). Αν και συμμετείχε στη σύσκεψη των 8 ενδεχομένως θα στηρίξει Στέφανο Κασσελάκη, ωστόσο αυτό είναι κάτι που πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες.

Γρίφος και η στάση του Παύλου Πολάκη ο οποίος πιθανότατα θα κρατήσει στάση ουδετερότητας, όπως έκανε και χθες με τη δήλωσή του στη λογική της ισορροπίας.

Να σημειωθεί ότι η Ολγα Γεροβασίλη είναι ένα πρόσωπο με ευθεία αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που επί της προεδρίας του αλλά και στην επόμενη φάση του κόμματος μετά την παραίτησή του βρίσκονται σε διαρκή επαφή μαζί του. Η στήριξή του, αν κατέβει στις εσωκομματικές εκλογές η κυρία Γεροβασίλη, απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, θα θεωρείται δεδομένη και η σύγκρουση θα λάβει χαρακτηριστικά Παλαιοπροεδρικών εναντίον Νεοπροεδρικών.