Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
x

ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΙΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για τη διενέργεια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού από το Πράσινο Ταμείο.

Στη δημιουργία ενός νέου κτηρίου παιδικού σταθμού και κοινωφελών λειτουργιών στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών σχεδιάζει να προχωρήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Προς αυτήν την κατεύθυνση πρόκειται να προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, έπειτα από σχετική απόφαση που έλαβε στη χθεσινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης έδωσε την έγκρισή του για τη διενέργεια σύνθετου ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων ενός σταδίου για τη μελέτη ανέγερσης αυτού του νέου κτηρίου σε χώρο που περιήλθε στον Δήμο από κληροδότημα.

Πρόκειται για το κληροδότημα Χρυσικού, που θα αξιοποιηθεί για την ανέγερση κτηρίου το οποίο θα φιλοξενήσει παιδικό σταθμό, ΚΑΠΗ και βιβλιοθήκη. Το νέο κτήριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που περικλείεται από τις οδούς Σκεπαστού, Ινιάδος, Ελευθερών και Θ. Κωνσταντινίδη.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για τη διενέργεια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού από το Πράσινο Ταμείο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ